Hjem
Studentsider
bilateral

Northern Michigan University og Det medisinske fakultet (BILATERAL)

  • LandUSA
  • ByMarquette
  • Studieplassar2
  • AvtaletypeBilateral
  • Lengde på opphald1-2 semester

Om lærestaden

Om lærestaden og byen

Northern Michigan University (NMU) ligg i byen Marquette, i delstaten Michigan som grenser mot Canada. Universitetet har 147 studieprogram, rundt 9000 studentar og 1100 tilsette. Campus ligg få minutt frå sentrum av Marquette og Lake Superior, og ein kan lett ta seg fram til fots.

Marquette har om lag 20000 innbyggarar og er blant anna kjend for rike moglegheiter for friluftsliv og naturopplevingar. Universitetet er ein av dei største arbeidsgivarane i byen og sett eit tydeleg preg på omgjevnadane.

Bustad

Utvekslingsstudentar blir oppfordra til å søke om rom ved studentbustadane på campus. Informasjon om bustad blir først sendt deg etter at du har fått opptak ved NMU.

Semesterinndeling

August - desember og januar - juni.

Studentrapportar

2019

2018/ 2019 - Medisinstudiet (2. studieår)

2018/ 2019 - Medisinstudiet (2. studieår)

13.08.2018 - 01.06.2019

Førebuingar/praktiske tips

Du får rikelig med informasjon av de internasjonale koordinatorene ved vertsskolen. Så snart du har fått tilbud om plass vil de kontakte deg og du vil få mulighet til å stille spørsmål via epost, telefon og chat. Koordinatorene brenner virkelig for jobben sin, og vil svare deg raskt selv på en søndag. :) Som utvekslingsstudent er du nødt til å bo på skolen, så det tar skolen seg av. Du trenger bare å fylle ut et skjema på nett. Alt dette får du bra med informasjon om fra NMU.

Undervisningsformer

Ved NMU er det teoretiske fag det går i. I tillegg har de fleste fag en god del laboratoriearbeid. De fleste fag innebærer et teoretisk kurs med forelesninger og skriftlige prøver, og i tillegg et laboratoriekurs med praktiske prøver som går parallellt med det teoretiske kurset. Det er ingen praksis der (fordi NMU ikke har et medisinstudie, men pre-med, som bare inneholder teoretiske fag).

Vurdering av emnetilbodet

Jeg synes emnene var dekkende og bra. Karakterene blir fastsatt basert på mindre prøver gjennom semesteret, i tillegg til en større eksamen på slutten (final) som vil veie tyngst når karakteren skal fastsettes. Det er veldig mye obligatorisk undervisning ved NMU. De opererer med et poengsystem når karakterene skal regnes ut, hvor tilstedeværelse i forelesning, prøver, og prestasjon i laboratoriet teller inn.

Fagleg utbyte og språk

Jeg mestret engelsk godt før jeg begynte ved NMU (det er også et krav for at du skal få lov til å begynne), men jeg har definitivt blitt tryggere i å uttrykke meg verbalt nå sammenlignet med da jeg begynte.

Universitetsområdet og byen

NMU ligger i Marquette, en liten by med ca. 20 000 innbyggere. Med 7500 studenter og 1100 ansatte utgjør altså skolen en stor andel av befolkningen der. Byen ligger helt nord i den nordlige halvøya av Michigan, ved grensen til Canada. Det er mye fin natur i nærheten av skolen, blant annet ligger den store innsjøen Lake Superior like nord for campus. Er du glad i friluft er NMU definitivt å anbefale! Det er en fordel om du er glad i kulde og snø, det får du nemlig nok av gjennom vinterhalvåret! :) Skolens campus regnes som medium stort.

Bustad

Som utvekslingsstudent må du bo på campus, du har valget mellom "dorm" og leilighet. Velger du det første må du dele et soverom med en annen student, og bad med tre andre. I leilighet får du eget soverom og deler kjøkken, bad og stue med en romkamerat. Bor du i leilighet kan du velge om du vil betale en fast sum per semester for måltider i kantinen (meal plan), eller å kjøpe inn mat og tilberede selv. Velger du dorm er du nødt til å ha meal plan.

Sosialt miljø

Sport er en viktig del av kulturen i USA; og Marquette er ikke noe unntak. Blant annet er byen hjem til en av de største "wooden domes" i USA. "The dome" er en enorm kuppelformet idrettsarena hvor det arrangeres sportslige og kulturelle arrangementer jevnlig gjennom året. På campus er det rundt 300 studentforeninger å velge i. Storbyene Chicago, Milwaukee, Detroit og Grand Rapids ligger relativt nærme, så det er lettvint å ta en biltur dit om man har noen dager fri og vil oppleve storbylivet i USA.

2015

Vår 2015 - Medisinstudiet

Vår 2015 - Medisinstudiet

18.08.2014 - 01.06.2015

Førebuingar/praktiske tips

Jeg undersøkte nettsiden til vertsuniversitetet i USA for å finne ut hvilke fag jeg kunne ta der som var i samsvar med fagene ved UiB. Da jeg hadde funnet fagene, søkte jeg som utvekslingsstudent. Det var veldig viktig å presisere at jeg ønsket å studere ved NMU som utvekslingsstudent da dette var en annen prosess enn vanlige studenter, og mye lettere. Jeg kontaktet professorene i de forskjellige fagene og ba om emnebeskrivelsen til fagene som jeg sendte til UiB for å få forhåndsgodkjenning.
Jeg var også i kontakt med utvekslingskontoret ved vertsuniversitetet i forhold til å finne sted å bo, visumspapirer, og hva jeg skulle betale i skolepenger (jeg trengte bekreftelsespapirer til lånekassen).

Undervisningsformer

Jeg hadde 3 fag i stor undervisningshall, med sammenhørende lab der vi var i mindre grupper. De andre fagene jeg tok var mindre klasser, med rundt 20-25 stk i klassen, der det var mer rom for samtale mellom studentene og lærer.
Vi hadde prøver gjennom semesteret (både avkrysningsprøver og langsvarsoppgaver), og en mindre eksamen i hvert fag ved slutten av hvert semester.

Vurdering av emnetilbodet

Jeg er veldig fornøyd med emnetilbudet. De har mange fag å by på ved NMU, og i tillegg til å ha lært det samme som mine medstudenter i Norge, tror jeg at jeg har lært enda mer nettopp pga dette.

Fagleg utbyte og språk

Jeg er veldig fornøyd med emnetilbudet de hadde ved NMU.
Å ha klasseromsundervisning og flere mindre prøver gjennom året gjorde at jeg følte jeg lærte de forskjellige temaene veldig godt. Det gjorde også at jeg følte vi fikk dekket mange temaer innen de forskjellige fagene. I tillegg kan du lage din egen timeplan, og ta de fagene du vil så utover de fire fagene jeg måtte ta for å oppfylle kravene til UiB, kunne jeg ta andre interessante biologi fag jeg tror jeg vil dra nytte av senere i studiet (som klinisk nevrologi og medisinsk mikrobiologi).
Å ha all undervisning og alle bøker på engelsk var veldig bra. Da kunne jeg forholde meg til kun ett språk (i stedet for å ha forelesning på norks og engelsk bok som vi hadde mye av på første året i Bergen), og mye av språket innenfor biologi og medisin stammer jo fra latin så da er det ikke så veldig forskjellig fra norsk.

Universitetsområdet og byen

Northern Michigan University er et litt mindre universitet i forhold til mange amerikanske universitet. Men det er et ettertraktet universitet og folk kommer langveisfra for å studere her. Marquette er en veldig liten by, og man får ikke helt amerkiansk syorby følelse, hvis det er det man er ute etter, men det er utrolig mye flott natur i og rundt byen. Det er uendelig mange turmuligheter, sykkelstier og strender (Marquette ligger ved Lake Superior). De har kalde vintre og mye snø, så om vinteren er det også gode muligheter for både bortover- og nedover-ski, og alt annet som hører vinteren med.
Det er en veldig koselig by som fortsatt har mye å by på selv om den ikke er så stor. Det finnes mange restauranter, shoppingmuligheter og et drøss av 'coffee shops'.

Bustad

Jeg bodde i on-campus apartments. Dette er et litt dyrere alternativ enn å leie selv, og dorms (internat), men likevel godt innenfor norske priser. Dette fungerte veldig bra for meg for her hadde jeg en leilighet som jeg delte med ei annen jente, med mitt eget rom og delt kjøkken, stue og bad. Leiligheten var i et stort leilighetskompleks med vaskerom og fellesarealer, og mange andre Northern studenter. Komplekset ligger på campus og det var ca 5 minutter å gå til klasseromsbyggene.

Sosialt miljø

Å være student ved et amerikansk universitet er veldig annerledes enn ved norske universitet, og selv om det flere måter å involvere seg i universitetet ditt i Norge er dette på et helt annet nivå på 'college'. Det finnes et hav av 'clubs'/grupper du kan være med i. Jeg var med i flere grupper, alt i fra en gruppe som arrangerte konserter, til kirkegrupper, til en Neeuroscience club som jeg til og med var med og startet. I tillegg til slike klubber en kan være med i løpet av året, er det flere arrangementer der mange studenter er med slik som forskjellige kamper (is hockey er veldig stort), Homecoming med konkurranser og show, og konserter og musikaler.

Informasjon