Hjem
Utdanning
bilateral

Northern Michigan University og Det medisinske fakultet (BILATERAL)

  • LandUSA
  • ByMarquette
  • Studieplassar2
  • AvtaletypeBilateral
  • Lengde på opphald1-2 semester

Om lærestaden

Om lærestaden og byen

Northern Michigan University (NMU) ligg i byen Marquette, i delstaten Michigan som grenser mot Canada. Universitetet har 147 studieprogram, rundt 9000 studentar og 1100 tilsette. Campus ligg få minutt frå sentrum av Marquette og Lake Superior, og ein kan lett ta seg fram til fots.

Marquette har om lag 20000 innbyggarar og er blant anna kjend for rike moglegheiter for friluftsliv og naturopplevingar. Universitetet er ein av dei største arbeidsgivarane i byen og sett eit tydeleg preg på omgjevnadane.

Bustad

Utvekslingsstudentar blir oppfordra til å søke om rom ved studentbustadane på campus. Informasjon om bustad blir først sendt deg etter at du har fått opptak ved NMU.

Semesterinndeling

August - desember og januar - juni.

Studentrapportar

2015

Vår 2015 - Medisinstudiet

Vår 2015 - Medisinstudiet

18.08.2014 - 01.06.2015

Førebuingar/praktiske tips

Jeg undersøkte nettsiden til vertsuniversitetet i USA for å finne ut hvilke fag jeg kunne ta der som var i samsvar med fagene ved UiB. Da jeg hadde funnet fagene, søkte jeg som utvekslingsstudent. Det var veldig viktig å presisere at jeg ønsket å studere ved NMU som utvekslingsstudent da dette var en annen prosess enn vanlige studenter, og mye lettere. Jeg kontaktet professorene i de forskjellige fagene og ba om emnebeskrivelsen til fagene som jeg sendte til UiB for å få forhåndsgodkjenning.
Jeg var også i kontakt med utvekslingskontoret ved vertsuniversitetet i forhold til å finne sted å bo, visumspapirer, og hva jeg skulle betale i skolepenger (jeg trengte bekreftelsespapirer til lånekassen).

Undervisningsformer

Jeg hadde 3 fag i stor undervisningshall, med sammenhørende lab der vi var i mindre grupper. De andre fagene jeg tok var mindre klasser, med rundt 20-25 stk i klassen, der det var mer rom for samtale mellom studentene og lærer.
Vi hadde prøver gjennom semesteret (både avkrysningsprøver og langsvarsoppgaver), og en mindre eksamen i hvert fag ved slutten av hvert semester.

Vurdering av emnetilbodet

Jeg er veldig fornøyd med emnetilbudet. De har mange fag å by på ved NMU, og i tillegg til å ha lært det samme som mine medstudenter i Norge, tror jeg at jeg har lært enda mer nettopp pga dette.

Fagleg utbyte og språk

Jeg er veldig fornøyd med emnetilbudet de hadde ved NMU.
Å ha klasseromsundervisning og flere mindre prøver gjennom året gjorde at jeg følte jeg lærte de forskjellige temaene veldig godt. Det gjorde også at jeg følte vi fikk dekket mange temaer innen de forskjellige fagene. I tillegg kan du lage din egen timeplan, og ta de fagene du vil så utover de fire fagene jeg måtte ta for å oppfylle kravene til UiB, kunne jeg ta andre interessante biologi fag jeg tror jeg vil dra nytte av senere i studiet (som klinisk nevrologi og medisinsk mikrobiologi).
Å ha all undervisning og alle bøker på engelsk var veldig bra. Da kunne jeg forholde meg til kun ett språk (i stedet for å ha forelesning på norks og engelsk bok som vi hadde mye av på første året i Bergen), og mye av språket innenfor biologi og medisin stammer jo fra latin så da er det ikke så veldig forskjellig fra norsk.

Universitetsområdet og byen

Northern Michigan University er et litt mindre universitet i forhold til mange amerikanske universitet. Men det er et ettertraktet universitet og folk kommer langveisfra for å studere her. Marquette er en veldig liten by, og man får ikke helt amerkiansk syorby følelse, hvis det er det man er ute etter, men det er utrolig mye flott natur i og rundt byen. Det er uendelig mange turmuligheter, sykkelstier og strender (Marquette ligger ved Lake Superior). De har kalde vintre og mye snø, så om vinteren er det også gode muligheter for både bortover- og nedover-ski, og alt annet som hører vinteren med.
Det er en veldig koselig by som fortsatt har mye å by på selv om den ikke er så stor. Det finnes mange restauranter, shoppingmuligheter og et drøss av 'coffee shops'.

Bustad

Jeg bodde i on-campus apartments. Dette er et litt dyrere alternativ enn å leie selv, og dorms (internat), men likevel godt innenfor norske priser. Dette fungerte veldig bra for meg for her hadde jeg en leilighet som jeg delte med ei annen jente, med mitt eget rom og delt kjøkken, stue og bad. Leiligheten var i et stort leilighetskompleks med vaskerom og fellesarealer, og mange andre Northern studenter. Komplekset ligger på campus og det var ca 5 minutter å gå til klasseromsbyggene.

Sosialt miljø

Å være student ved et amerikansk universitet er veldig annerledes enn ved norske universitet, og selv om det flere måter å involvere seg i universitetet ditt i Norge er dette på et helt annet nivå på 'college'. Det finnes et hav av 'clubs'/grupper du kan være med i. Jeg var med i flere grupper, alt i fra en gruppe som arrangerte konserter, til kirkegrupper, til en Neeuroscience club som jeg til og med var med og startet. I tillegg til slike klubber en kan være med i løpet av året, er det flere arrangementer der mange studenter er med slik som forskjellige kamper (is hockey er veldig stort), Homecoming med konkurranser og show, og konserter og musikaler.

Informasjon