Hjem
Studentsider
bilateral

Yamanashi Gakuin University og Universitetet i Bergen (BILATERAL)

  • LandJapan
  • ByKofu-shi
  • AvtaletypeBilateral
  • Lengde på opphald1-2 semester

Hovedinnhold

Om avtalen

Kven kan søke

Denne avtalen er i fyrste rekke for studentar som studerer japansk, og dei vil verte prioritert ved tildeling av plassar.

Universitetet krev eit karaktersnitt mellom C og D for å gi opptak. I tillegg må ein dokumentere engelskkunnskapar dersom ein skal følge undervisning på engelsk.

Denne avtalen vert normalt berre lyst ut ved fristen 25. august.

Når i studiet kan eg reise

Ta kontakt med studierettleiaren ved instituttet/fakultetet du høyrer til for informasjon om dette.

Språk

Universitetet tilbyr emne både på japansk og engelsk. Alle emne ved iCLA blir undervist i på engelsk.

Universitetet krev dokumentasjon for språkkunnskapar for studentar som skal følge undervisning på engelsk, anten vitnemål for karakteren 4 eller betre i engelsk frå vidaregåande skole, eller i form av ein engelsktest som er godkjent av universitetet.

Kva emne kan eg ta

Studentar frå UiB vil studere ved International College of Liberal Arts (iCLA) som er eit heilt nytt fakultet. iCLA tilbyr programma Japan Area Studies Program (JAS) og the Japanese Language Program (JLP). JLP har kurs i japansk språk på ulike nivå.

Ver merksam på at fyrsteårskurs normalt ikkje kan godkjennast. Eit fulltidsstudium ved dette universitetet utgjer15 lokale credits per semester.

Studieavgift

UiB har ein utvekslingsavtale med Yamanashi Gakuin University som inneber at vi vanlegvis får fleire friplassar i året.

Om lærestaden

Om lærestaden og byen

Yamanashi Gakuin University vart opna i 1946 og er eit privat universitet som ligg i Kofu Yamanashi Prefecture. Universitetet har åtte fakultet, der i blant det nye International College of Liberal Arts (iCLA).

Universitetet ligg i Kofu, ein by med rundt 200 000 innbyggarar. Kofu ligg i eit vakkert fjellområde vest for Tokyo med utsikt til Japan sitt høgaste fjell Fuji.

Bustad

Utvekslingsstudentar får tilbod om studentbustad gjennom universitetet.

Semesterinndeling

Semestra følger det japanske studieåret. Studieåret startar i april, og vårsemesteret går frå april til august, medan haustsemesteret går frå september til februar.

Studentrapportar

2016

Vår 2015 - BA i japansk

Vår 2015 - BA i japansk

01.04.2015 - 15.03.2016

Førebuingar/praktiske tips

Det er forsåvidt billing å leve i Japan, men det betyr ikke at man kan bruke penger uten å tenke over det. Man bør passe på at man ikke bruker for mye penger på unødvendig ting.

Undervisningsformer

iCLA er en amerikansk universitet som er basert på den amerikanske Liberal-Art stilen, så alle undervisninger forgår på engelsk. Men lærerne er utrolig flinke.

Vurdering av emnetilbodet

Det finnes en stor variasjon av emner som man kan ta på iCLA. Fra Japanese Handicraft til Karate.

Fagleg utbyte og språk

iCLA på Yamanashi gir et veldig godt miljø for både japanske og utenlandske studenter. Man bor sammen og lever sammen med alle andre.

Universitetsområdet og byen

iCLA-Yamanashi Gakuin er det største universitetet i Yamanashi-prefecture. Det vil si at campus ligger nærme sentrum. Men man er fortsett 2 timer unna Tokyo.
Og Koufu er en utrolig fin by hvor man kan se Mt. Fuji hverdag

Bustad

iCLA gir studenter en fin plass å bo på, inkludert vann,strøm og internet.

Sosialt miljø

på iCLA så er de utenlandske og japanske studenter sammen 90 prosent av oppholdet. derfor vil man få et utrolig godt forhold med både de japanske og utenlandske studentene.

2015

Vår 2015 - BA i japansk

Vår 2015 - BA i japansk

01.04.2015 - 30.08.2015

Førebuingar/praktiske tips

Kom med positiv og åpen instilling, med lite forventninger så kommer man til å bli positivt overrasket hver dag!
Anbefaler å ikke velge 7-dagers matplannen får å kunne ha muligheten å gå spise ute en gang i blant.

Undervisningsformer

Vurdering av fag består av mange faktorer som gjør det spennende å lære. Ting som teller for karakterene eller om man består er f.eks.: Fravær, deltagelse i selve timene, presentasjon, lekser, mid-terms og eksamen eller final papers. Som gjør det til et effektiv læringsplatform da man må følge alltid med.

Vurdering av emnetilbodet

Emner er variert og mange interessante fag hver semester. Vanskelig å velge mellom, da jeg personlig har opplevd at fleste fag er veldig spennende. Lærere er også veldig vennlig, hjelpsom og bruker ofte utradisjonelle læringsmetoder. Alle lærere brenner virkelig for faget sitt så det blir aldri kjedelig å høre på dem.

Fagleg utbyte og språk

Litt lite japansk språk relaterte fag, da dette fakultetet er orientert for japanske studenter som vil studere humanistiske fag i på engelsk i et internasjonalt miljø. Så all undervisning utenom språkfag er på engelsk, og man blir ikke tvunget til å snakke japansk særlig innen iCLA. Det beste valget er å bli med på et klubb/sirkel i YGU for å møte japanere og øve på språket mer aktivt.
Siden fakultetet er ganske nytt, og mottar mange utvekslings studenter hver semester mens nye japanske studenter er tatt imot bare en gang i året, er flertallet av studenter fra utlandet. Japanske studenter som er her, derimot vil øve på engelsken sin aktivt og foretrekker derfor at du snakker engelsk til dem, selv om de er ivrige til å hjelpe deg med din japansk også, blir det litt interesse strid innimellom.

Universitetsområdet og byen

Området rundt universitetet er veldig koselig. Her får du mulighet å komme seg ut i byen om man vil, bare ett togstopp fra universitetet. I nærheten finner man også mange spisesteder, par klesbutikker, og onsen. Fra universitetsvidu kan du se mt. Fuji hver dag ved fin vær som her er masse av. Vinteren er ikke den kaldeste, nesten ingen snø, men nesten ingen regn heller. Sommeren er en av de varmeste jeg har noen gang opplevd. Det er lett tilgang for reise til Kawaguchiko der man finner fornøyelsesparken Fuji Q Highland. Tre timer med buss så er man i Tokyo også.

Bustad

Å bo sammen med andre mennesker er aldri lett, spesielt jo flere man bor med. Her får man bo i et kollektiv med ca.7 andre men selv om jeg liker min egen "personal space" veldig godt, har jeg aldri opplevd problemer. Man lager et enkel regelverk for hver "unit" med de man skal bo med, som lar deg koordinere godt med andre. Det er et viktig opplevelse for å bli mer tolerant mot andre og respektere hverandre, samtidig er det stor sjanse for å skape verdifulle vennskap.

Sosialt miljø

Alle er veldig vennlig og hjelpsom å både komme i gang med skolen og holde det gøyt sosialt. I felles skolechatten planlegger folk ofte turer sammen noen sted, om det er å gå ut til byen eller spise sammen ute i helg, eller gå på kino/shopping.

Tegning av campus
Foto/ill.:
© Yamanashi Gakuin University

Informasjon