Hjem
Studentsider
erasmus+

University of the Arts London og Fakultet for kunst, musikk og design (ERASMUS+ - Camberwell College of Arts)

  • LandStorbritannia og Nord-Irland
  • ByLondon
  • Studieplassar2
  • StudienivåBachelor
  • AvtaletypeErasmus+
  • Lengde på opphald1 semester

Hovedinnhold

Om avtalen

Kven kan søke

Avtalen gjeld for studentar på bachelorprogramma i kunst og design. Det er eit krav at du må tatt minst 60 studiepoeng før avreise.

Når i studiet kan eg reise

For bachelorstudentar i design er det mogleg å reise på utveksling i 4. semester. For bachelorstudentar i kunst er det mogleg å reise på utveksling i 3. og/eller 4. semester. Ta kontakt med hovudrettleiar om du er usikker på når det passar best.

Språk

Undervisningsspråket er engelsk. Sjå lærestaden sine heimesider for meir informasjon.

Kva emne kan eg ta

Frie studiepoeng - du kan velje emne fritt innanfor det fagfeltet som avtalen gjeld for.

Det er ein føresetnad at emna du vel ikkje overlappar i nivå eller innhald med emne du har tatt tidlegare, eller planlegg å ta seinare ved UiB.

Studieavgift

Erasmus-studentar betaler ikkje studieavgift ved vertsuniversitetet, men skal registrere seg og betale semesteravgift ved UiB for heile den tida dei er ute.

Om lærestaden

Om lærestaden og byen

University of the Arts London, også kalla UAL, er Europas største spesialiserte universitet for kunst og design. UAL tilbyr bachelor- og mastarprogram i kunst, design, mote, media, kommunikasjon og scenekunst. Universitetet består av seks anerkjente colleges der kvart college har eit langt etablert, globalt rykte for å produsere ypperleg arbeid. Universitetet tilbyr kurs i alt frå 3D-animasjon til grafisk design og drama. UAL er rangert som nummer to i verda for kunst og design i QS World University Rankings® i 2020.

London er hovudstaden i England og Storbritannia. Sjølve byen har om lag 8,2 millionar innbyggarar, men om ein reknar heile pendlarområdet kring London (London Metropolitan Area) kjem ein opp i om lag 15 millionar innbyggarar. London er eit av verdas viktigaste politiske, økonomiske og kulturelle sentre i moderne tid.

Studentrapportar

2022

Høst 2021 - BA kunst

Høst 2021 - BA kunst

20.09.2021 - 04.02.2022

Førebuingar/praktiske tips

Finn sted å bo i god tid

Undervisningsformer

For det meste studio basert, lite praktisk undervisning også lite tilgang til studioer

Vurdering av emnetilbodet

Dårlig og obligatorisk

Fagleg utbyte og språk

Godt utbytte

Universitetsområdet og byen

Flott område, sentrumsnært i spennende by

Bustad

Kunne vært bedre, billig men i dårlig stand

Sosialt miljø

Mest utenfor skolesammenheng

Høst 2021 - BA design - møbel- og romdesign/interiørarkitektur

Høst 2021 - BA design - møbel- og romdesign/interiørarkitektur

20.09.2021 - 04.02.2022

Førebuingar/praktiske tips

Følg nøye med på eposter i forkant av utvekslingen. Det er mye "papirarbeid" som må være på plass.

Begynn å lete etter bolig tidlig. Jeg reiste til London uten noe sted å bo og bodde flere dager på hotell først, noe som gikk helt fint men litt ekstra stress.

Undervisningsformer

Undervisning både digitalt og på universitetet. En del selvstendig jobbing på UAL, men ukentlige møter med lærere hvor man får tilbakemelding på arbeidet så langt. Godt arbeidsmiljø i klassen, og følte alltid at jeg kunne dra inn på campus og jobbe sammen med andre.

Vurdering av emnetilbodet

Jeg gjennomførte Unit 5 og Unit 6 på interior and spatial design Camberwell College of Arts. Syntes emnene var spennende og lærerike, og syntes de har stor relevanse for resten av bacheloren min.

Fagleg utbyte og språk

Jeg valgte å dra til England fordi jeg har hørt om flere tidligere som har fått problemer på utveksling pga språk. Jeg er helt normalt god i engelsk og hadde ingen problemer med språket her. En stor del av klassen var internasjonale studenter og dette gjorde at flere hadde forståelse dersom det gikk litt treigt med engelsken noen dager, haha!

Universitetsområdet og byen

Det er en drøm å bo i London! Byen er gigantisk og det er utrolig mye å finne på, her kjeder man seg aldri. Folk er generelt utadvendte og hyggelige.

Universiteter ligger i Camberwell, sør i London. Ikke det "tryggeste" området, men jeg hadde ingen skumle opplevelser her. Vil kanskje anbefale å forsøke å finne seg bolig nærmere sentrum, men det er ikke krise hvis ikke.

Bustad

Som nevnt ovenfor ville jeg kanskje prøvd å finne bolig nærmere sentrum av London. Jeg bodde på Herne Hill, for å være i nærheten av skolen, og akkurat dette var veldig fint område, men om jeg skulle dratt hit igjen ville jeg kanskje valgt annerledes. Jeg vil anbefale sterkt å fysisk dra på visning før man tar en leilighet. Det er dyrt å bo i london og standarden på leilighetene er generelt lav, og har hørt at det er en del svindel knyttet til utleie her.

Sosialt miljø

Det sosiale er det beste med utveksling. Jeg ble introdusert til de andre utvekslingsstudentene første dagen på universitetet, og fant med en gang folk jeg gikk overens med. Senere møtte vi også resten av klassen og folk er kjempehyggelige. Husk at du ikke er alene om å ikke kjenne noen i ett nytt land, og tør å snakke med folk så er det absolutt ingen problemer med å treffe folk.

2019

Høst 2018 - BA kunst

Høst 2018 - BA kunst

24.09.2018 - 28.01.2019

Førebuingar/praktiske tips

Husk adapter. Og ikke pakk for mye, de har det aller meste der du kommer!

Undervisningsformer

Vil ikke si det har vært noen store forskjeller fra å studere hjemme, men vi har hatt flere ulike typer veiledninger, og det har vært utrolig fint. For eksempel to studenter og en professor, hvor student nr 2 er forventet å bidra i å veilede student nr 1 og motsatt.

Vurdering av emnetilbodet

Litt mer strukturert i valg av emnetilbud, i forhold til KMD. Et sett av fire teori-kurs, hvor man velger ett, samt en del mindre kurs som kun har vært tilbud til maleri-studentene. Det har fungert bra, når jeg uansett har vært innstilt på å holde meg innenfor maleri-feltet for dette oppholdet. Men for hele bacheloren min er jeg dermed glad for at det er hakket mer flytende på tvers av medium i Bergen, da jeg også ser fram til å gå inn i andre medium igjen etter utvekslingen.

Fagleg utbyte og språk

Nå er ikke engelsk et problem fra før, men det er utrolig godt når det flyter så godt som det gjør etter et par måneder her. Merker at uttalen min enda flakser litt, avhengig om jeg prater med andre utvekslingsstudenter, amerikanere og britene selv. Men finner mer og mer min egen sving på, og mer og mer egen identitet i språket.

Universitetsområdet og byen

Det er dyrt i London, og jeg bor et stykke utenfor. Samtidig er også universitetet mitt sør for sentrumsområdene. Så i travle hverdags-dager kan jeg nesten glemme at jeg bor i denne fantastiske byen. Men så finner jeg på noe i Central, og blir påminnet det igjen. Forelsker meg mer og mer i alt denne byen har å by på, og har definitivt fått sett en ny side av London ved å bo her, i motsetning til å bare besøke byen.

Bustad

Jeg endte opp i et airbnb-kollektiv, med 35-50 min buss til universitetet. Det var godt å slippe å dra på visninger da jeg flyttet hit, men nå som jeg har venner her, savner jeg å kunne invitere folk hjem på middag og slikt. Ellers er bo-opplevelsen god, med unntak av at det er litt kaldt av og til.

Sosialt miljø

Jeg har definitivt hengt mest med utvekslingsstudenter. Den første uka med bli-kjent-aktiviteter med dem var utrolig verdifull i å bygge det som endte med å bli nettverket mitt her. Fint å få venner som deler opplevelsene av å være i en ny by. Først nå nylig begynner jeg å komme litt inn i klassemiljøet mitt på universitetet, og jeg håper å komme nærmere noen av de, sånn at jeg også har et britisk miljø å potensielt finne tilbake til om jeg ender med å flytte hit eller ta master her senere.

2018

Høst 2017 - BA kunst

Høst 2017 - BA kunst

25.09.2017 - 09.02.2018

Førebuingar/praktiske tips

Som student på Camberwell kan du ta del av föreläsningar mm. även på de andra skolorna som tillhör UAL.

Undervisningsformer

Både praktiskt och teoretiskt och med mycket öppna föreläsningar och konstnärssamtal. Eget arbete följt av professorssamtal ungefär varannan vecka.

Vurdering av emnetilbodet

Fasta kurser men med möjlighet att välja teman efter eget intresse.

Fagleg utbyte og språk

Alla talar engelska men mycket internationella studenter.

Universitetsområdet og byen

Camberwell, södra London

Bustad

Rum i kollektiv

Sosialt miljø

Positiv och social miljö både i och utanför universitetet.

Informasjon