Hjem
Studentsider
erasmus+

University of the Arts London og Fakultet for kunst, musikk og design (ERASMUS+ - Camberwell College of Arts)

  • LandStorbritannia og Nord-Irland
  • ByLondon
  • Studieplassar2
  • StudienivåBachelor
  • AvtaletypeErasmus+
  • Lengde på opphald1 semester

Hovedinnhold

Om avtalen

Kven kan søke

Avtalen gjeld for studentar på bachelorprogramma i kunst og design. Det er eit krav at du må tatt minst 60 studiepoeng før avreise.

Når i studiet kan eg reise

For bachelorstudentar er det mogleg å reise på utveksling i 3., 4. eller 5. semester. Ta kontakt med hovudrettleiar om du er usikker på når det passar best.

Språk

Undervisningsspråket er engelsk. Sjå lærestaden sine heimesider for meir informasjon.

Kva emne kan eg ta

Frie studiepoeng - du kan velje emne fritt innanfor det fagfeltet som avtalen gjeld for.

Det er ein føresetnad at emna du vel ikkje overlappar i nivå eller innhald med emne du har tatt tidlegare, eller planlegg å ta seinare ved UiB.

Studieavgift

Erasmus-studentar betaler ikkje studieavgift ved vertsuniversitetet, men skal registrere seg og betale semesteravgift ved UiB for heile den tida dei er ute.

Om lærestaden

Om lærestaden og byen

University of the Arts London, også kalla UAL, er Europas største spesialiserte universitet for kunst og design. UAL tilbyr bachelor- og mastarprogram i kunst, design, mote, media, kommunikasjon og scenekunst. Universitetet består av seks anerkjente colleges der kvart college har eit langt etablert, globalt rykte for å produsere ypperleg arbeid. Universitetet tilbyr kurs i alt frå 3D-animasjon til grafisk design og drama. UAL er rangert som nummer to i verda for kunst og design i QS World University Rankings® i 2020.

London er hovudstaden i England og Storbritannia. Sjølve byen har om lag 8,2 millionar innbyggarar, men om ein reknar heile pendlarområdet kring London (London Metropolitan Area) kjem ein opp i om lag 15 millionar innbyggarar. London er eit av verdas viktigaste politiske, økonomiske og kulturelle sentre i moderne tid.

Studentrapportar

2019

Haust 2018 - BA kunst

Haust 2018 - BA kunst

24.09.2018 - 28.01.2019

Førebuingar/praktiske tips

Husk adapter. Og ikke pakk for mye, de har det aller meste der du kommer!

Undervisningsformer

Vil ikke si det har vært noen store forskjeller fra å studere hjemme, men vi har hatt flere ulike typer veiledninger, og det har vært utrolig fint. For eksempel to studenter og en professor, hvor student nr 2 er forventet å bidra i å veilede student nr 1 og motsatt.

Vurdering av emnetilbodet

Litt mer strukturert i valg av emnetilbud, i forhold til KMD. Et sett av fire teori-kurs, hvor man velger ett, samt en del mindre kurs som kun har vært tilbud til maleri-studentene. Det har fungert bra, når jeg uansett har vært innstilt på å holde meg innenfor maleri-feltet for dette oppholdet. Men for hele bacheloren min er jeg dermed glad for at det er hakket mer flytende på tvers av medium i Bergen, da jeg også ser fram til å gå inn i andre medium igjen etter utvekslingen.

Fagleg utbyte og språk

Nå er ikke engelsk et problem fra før, men det er utrolig godt når det flyter så godt som det gjør etter et par måneder her. Merker at uttalen min enda flakser litt, avhengig om jeg prater med andre utvekslingsstudenter, amerikanere og britene selv. Men finner mer og mer min egen sving på, og mer og mer egen identitet i språket.

Universitetsområdet og byen

Det er dyrt i London, og jeg bor et stykke utenfor. Samtidig er også universitetet mitt sør for sentrumsområdene. Så i travle hverdags-dager kan jeg nesten glemme at jeg bor i denne fantastiske byen. Men så finner jeg på noe i Central, og blir påminnet det igjen. Forelsker meg mer og mer i alt denne byen har å by på, og har definitivt fått sett en ny side av London ved å bo her, i motsetning til å bare besøke byen.

Bustad

Jeg endte opp i et airbnb-kollektiv, med 35-50 min buss til universitetet. Det var godt å slippe å dra på visninger da jeg flyttet hit, men nå som jeg har venner her, savner jeg å kunne invitere folk hjem på middag og slikt. Ellers er bo-opplevelsen god, med unntak av at det er litt kaldt av og til.

Sosialt miljø

Jeg har definitivt hengt mest med utvekslingsstudenter. Den første uka med bli-kjent-aktiviteter med dem var utrolig verdifull i å bygge det som endte med å bli nettverket mitt her. Fint å få venner som deler opplevelsene av å være i en ny by. Først nå nylig begynner jeg å komme litt inn i klassemiljøet mitt på universitetet, og jeg håper å komme nærmere noen av de, sånn at jeg også har et britisk miljø å potensielt finne tilbake til om jeg ender med å flytte hit eller ta master her senere.

Informasjon