Hjem
Studentsider
erasmus+

ArtEZ hogeschool voor de kunsten og Fakultet for kunst, musikk og design (ERASMUS+)

  • LandNederland
  • Studieplassar2
  • StudienivåBachelor og Master
  • AvtaletypeErasmus+
  • Lengde på opphald1 semester

Hovedinnhold

Om avtalen

Kven kan søke

Avtalen gjeld for studentar på bachelor- og masterprogramma i kunst og design. Det er eit krav at du må tatt minst 60 studiepoeng før avreise.

Når i studiet kan eg reise

For bachelorstudentar er det mogleg å reise på utveksling i 3., 4. eller 5. semester. For masterstudentar er 2. semester best eigna for utveksling. Ta kontakt med hovudrettleiar om du er usikker på når det passar best.

Språk

Sjå lærestaden sine heimesider for informasjon om undervisningsspråk.

Kva emne kan eg ta

Frie studiepoeng - du kan velje emne fritt innanfor det fagfeltet som avtalen gjeld for.

Det er ein føresetnad at emna du vel ikkje overlappar i nivå eller innhald med emne du har tatt tidlegare, eller planlegg å ta seinare ved UiB.

Studieavgift

Erasmus-studentar betaler ikkje studieavgift ved vertsuniversitetet, men skal registrere seg og betale semesteravgift ved UiB for heile den tida dei er ute.

Studentrapportar

2019

Haust 2018 - BA visuell kommunikasjon

Haust 2018 - BA visuell kommunikasjon

03.09.2018 - 31.01.2019

Førebuingar/praktiske tips

Det er lurt å lese eventuelle mail med praktisk informasjon på forhånd, og å ta kontakt med utvekslingsansvarlig med spørsmål. En del ting det er lurt å ordne så tidlig som mulig: Registrere seg som boende i Arnhem hos kommunen (i sentrum). Til dette trenger du fødselsattest (sjekk hvilket stempel du trenger!), leiekontrakt og pass, skaffe seg nederlandsk bankkonto og - kort (du trenger dette for å fylle på studentkortet som du også bruker for å betale for papir og utskrifter), skaffe sykkel med ekstra god sykkellås, se etter sted å bo TIDLIG for det kan være ganske vanskelig å finne, lær litt nederlandsk på forhånd fordi en god del praktisk informasjon utenfor skolen er kun på nederlandsk. Hvis du skal være ett år eller mer - skaff OV chipcard, det gjør togreiser mye billigere. Og om du tar tog til flyplassen - beregn VELDIG god tid, det er ofte forsinkelser med togene, og er det noe med tunellen inn til Schipol er det mye som står helt stille.

Undervisningsformer

Engelsk

Vurdering av emnetilbodet

Svært godt, variert og interessant. Passe høyt til veldig høyt tempo og intensitet (sammenlignet med Norge).

Fagleg utbyte og språk

Godt. Når det gjelder nederlandsk må man enten melde seg på språkkurs eller ta fullt ansvar for det selv. Ingen hjelper deg om du ikke initierer. Men alle snakker engelsk, så det er ikke nødvendig å kunne snakke mye nederlandsk.

Universitetsområdet og byen

Veldig bra. Mange verksteder med mye utstyr og hjelpsomme verkstedsansvarlige. Byen er kanskje på størrelse med Trondheim, veldig tett bebyggelse i sentrum. Fine områder rundt, særlig Sonsbeek park. Ekstremt enkelt å ta tog overalt i Nederland.

Bustad

Vanskelig å finne sted å bo hvis du ikke snakker nederlansk og skal bo mindre enn ett år. Begynn TIDLIG, og sjekk alle relevante Facebook-sider og andre nettsider. De sender linker til ulike sider før du kommer. Det kan være lurt å bestille Airbnb til de første dagene så man kan lete når man kommer frem, hvis man ikke finner noe før man reiser.

Sosialt miljø

Godt, men tror det også varierer litt fra klasse til klasse, og etter hvilket år man begynner i. Jeg var heldig og kom fort inn i klassen, selv om jeg var den eneste utvekslingsstudenten.

Informasjon