Hjem
Studentsider
erasmus+

École supérieure d'arts & médias de Caen/Cherbourg og Kunstakademiet - Institutt for samtidskunst (ERASMUS+)

  • LandFrankrike
  • Studieplassar2
  • StudienivåBachelor og Master
  • AvtaletypeErasmus+
  • Lengde på opphald1-2 semester

Hovedinnhold

Om avtalen

Kven kan søke

Avtalen gjeld for studentar på bachelor- og masterprogrammet i kunst. Det er eit krav at du må tatt minst 60 studiepoeng før avreise.

Når i studiet kan eg reise

For bachelorstudentar i kunst er det mogleg å reise på utveksling i 3. og/eller 4. semester. For masterstudentar er 2. semester best eigna for utveksling. Ta kontakt med hovudrettleiar om du er usikker på når det passar best.

Språk

Sjå lærestaden sine heimesider for informasjon om undervisningsspråk.

Kva emne kan eg ta

Frie studiepoeng - du kan velje emne fritt innanfor det fagfeltet som avtalen gjeld for.

Det er ein føresetnad at emna du vel ikkje overlappar i nivå eller innhald med emne du har tatt tidlegare, eller planlegg å ta seinare ved UiB.

Studieavgift

Erasmus-studentar betaler ikkje studieavgift ved vertsuniversitetet, men skal registrere seg og betale semesteravgift ved UiB for heile den tida dei er ute.

Om lærestaden

Om lærestaden og byen

Caen/Cherbourg Higher School of Arts & Media er ein offentleg institusjon for høgare utdanning, og har eit breidt spekter av opplæring og aktivitetar innan kunst. Historia til skulen går 200 år tilbake. Institusjonen, slik ein kjenner den i dag, vart danna etter samanslåinga av kunst- og medieskulen i Caen og Superior School of Fine Arts i Cherbourg-Octeville i 2011. Det er om lag 300 studentar som er fordelt over campus i Caen og Cherbourg. Studiane her foksuserer på kunst, grafisk kunst og media, og er organiserte gjennom førelesingar, workshops, studioarbeid, studiereiser og profesjonell trening.

Caen ligg i det franske departementet Calvados og er har om lag 120 000 innbyggarar. Byen ligg nordvest i Frankrike, om lag 230 km vest for Paris og 15 km frå den engelske kanal. Denne byer er blant anna kjend for sin normanniske og gotiske arkitektur. Cherbourg ligg i departementet Manche, nord for Cotentin halvøya. Både Caen og Cherbourg ligg nær kjende stader som D-dag strendene og Mont-Saint-Michel.

Studentrapportar

2021

Høst 2020 - BA kunst

Høst 2020 - BA kunst

11.09.2020 - 22.01.2021

Førebuingar/praktiske tips

At sette seg inn i sproget vil være en stor fordel. At unngå lande med høye koronatall vil være en stor fordel.

Undervisningsformer

Pga Korona var det ofte undervisning via Zoom. I begynnelsen var det fysisk undervisning inntil en plutselig 'reconfinement'.

Vurdering av emnetilbodet

Generelt fint, men skolen kunne ha vært bedre tilpasset studerende som kom utefra og som ikke var franske. Noen av kursene, verkstedene og metodene føltes rigide/utdaterte (fransk tradisjonalisme/stolthet). Den internasjonale veilederen var super fin og hjelpsom. Kudos til hende.

Fagleg utbyte og språk

Ettersom alt var på fransk fikk man naturligvis talt en del fransk. Jeg fikk forbedret meg. Kurses på fransk, som ble tilbudt av universitetet i Caen, var dog ikke noen stor suksess etter det ble konvertert til langdistanseundervisning.
Mitt faglige utbytte kunne ha vært bedre, men fikk en hel del mere teoriundervisning som jeg ofte har hatt mere lyst til på skolen min i Norge. Jeg følte meg ikke så integrert med skolen. Om det skyldes COVID19 eller skolen er jeg ikke sikker på. Sannsynligvis begge.

Universitetsområdet og byen

Etter man får seg en cykel går det greit. Caen er ikke så teknologisk fremme som de større byen i Frankrike. Det er en koselig og stille by som ikke har så karakteristisk arkitektur osv pga byen ble bombet under 2 verdenskrig. Den er ikke kaotisk, men har ikke den sjarme som det kjennetegnes ved en fransk by. Veldig fin natur når man finner den.
Det er vanskelig å si mye om byen og universitet ettersom det var veldig mange restriksjoner pga COVID19.
Noen ganger føltes Caen veldig utdatert og gammeldags i forhold til en moderne, vestlig verden. Særlig håndtering av data/dokumenter som var veldig ineffektive, systemer som var satt opp på en slik måte at det kun var mulig å bestille tid hvis man gav dem et oppkall, for eksempel til test av korona/'depistage'.

Bustad

Jeg bodde på et residence utenfor sentrum. Det var fint. Husleien kostet mere enn i Bergen. Sykt vanskelig å finne bolig når man er utvekslingstuderende for bare et semester og ikke er så integrert i landet/sproget. Det er flere ting som man må gjøre seg kjent med på forhånd - for eksempel gebyrer, forsikringer og generelt franske systemer når man leier en bolig (fx en 'garant'/kausjonér) og uventet utgifter i relasjon til bolig.

Sosialt miljø

Den sosiale situasjonen var vanskelig på grunn av COVID19. Masker/munnbind var påbudt overalt foruten sitt eget hjem. Etter endt nedstengning i fem uker hadde vi portforbud fra klokken 18.00 til 6.00 hver dag.
Dette gjorde det sosiale vanskelig - antiklimatisk. Ellers var folk generelt åpne og imøtekommende. Jeg trivdes best med de internasjonale og eldre studerende.

Informasjon