Hjem
Studentsider
erasmus+

Hochschule für Bildende Künste Braunschweig og Fakultet for kunst, musikk og design (ERASMUS+)

  • LandTyskland
  • ByBraunschweig
  • Studieplassar2
  • StudienivåBachelor og Master
  • AvtaletypeErasmus+
  • Lengde på opphald1-2 semester

Hovedinnhold

Om avtalen

Kven kan søke

Avtalen gjeld for studentar på bachelor- og masterprogramma i kunst og design. Det er eit krav at du må tatt minst 60 studiepoeng før avreise.

Når i studiet kan eg reise

For bachelorstudentar er det mogleg å reise på utveksling i 3., 4. eller 5. semester. For masterstudentar er 2. semester best eigna for utveksling. Ta kontakt med hovudrettleiar om du er usikker på når det passar best.

Språk

Sjå lærestaden sine heimesider for informasjon om undervisningsspråk.

Kva emne kan eg ta

Frie studiepoeng - du kan velje emne fritt innanfor det fagfeltet som avtalen gjeld for.

Det er ein føresetnad at emna du vel ikkje overlappar i nivå eller innhald med emne du har tatt tidlegare, eller planlegg å ta seinare ved UiB.

Studieavgift

Erasmus-studentar betaler ikkje studieavgift ved vertsuniversitetet, men skal registrere seg og betale semesteravgift ved UiB for heile den tida dei er ute.

Studentrapportar

2019

Vår 2019 - BA kunst

Vår 2019 - BA kunst

01.04.2019 - 30.09.2019

Førebuingar/praktiske tips

Som student i Tyskland betaler man semesterafgift og får kollektivstransport gratis i hele regionen (i dette tilfellet Niedersachsen) på kjøpet. Benytt deg av det, dra på utstillinger i Hamburg, Hanover og Berlin. Reis rundt og se nærområdet.

Undervisningsformer

Arbeid i studio og kurser. For å få sine 30 ECTS skal man melde seg til et kurs, samt samtaler med sin professor og gruppetutorials med sin professorklasse. Minner mye om slik det er på KMD

Vurdering av emnetilbodet

Kursene på HBK er stort sett verkstedskurser, slik dem vi har her. Verkstedsfasilitetene er gode. Metallverksted med bronsestøp, sveising og alt man ellers skulle kunne tenke seg, støpeverksteder for både silikon og gips, men også syntetiske materialer som akryl og plast, i tillegg til et stort og hyggelig keramikkverksted og treverksted.

Fagleg utbyte og språk

Det er helt klart en fordel å snakke tysk, men de fleste elevene (ikke alle professorer) snakker gjerne engelsk ved behov. Som på KMD gjelder det å selv oppsøke de professorer man er interessert i å snakke med, og som man synes er relevante for sin praksis.

Universitetsområdet og byen

Byen er på størrelse med Bergen. En hyggelig liten by, men på grunn av korte avstander og gode togforbindelser, er det mye "kulturell lekkasje" til Hamburg, Hanover og Berlin, som alle ligger innenfor et par timers radius.

Bustad

Jeg søkte om studentbolig, og fikk tilbud om det. Da bodde jeg komfortabelt, i nærheten av skolen og relativt billig.

Sosialt miljø

Man blir fort kjent med dem man deler atelier med, og sin professorklasse. Skolen har et ganske sammensveiset sosialt miljø, og hvis man er iherdig kommer man lett inn i det sosiale miljøet på skolen. Det var få utvekslingsstudenter. Da jeg var der kun tre på Freie Kunst og to på design. Av den grunn blender man som utvekslingsstudent inn med hele skolen heller enn å bare bli kjent med andre utvekslingsstudenter.

Informasjon