Hjem
Studentsider
erasmus+uk

University of the West of England, Bristol og Fakultet for kunst, musikk og design (ERASMUS+UK)

  • LandStorbritannia og Nord-Irland
  • ByBristol
  • Studieplassar2
  • StudienivåBachelor og Master
  • AvtaletypeErasmus+uk
  • Lengde på opphald1-2 semester

Hovedinnhold

Om avtalen

Kven kan søke

Avtalen gjeld for studentar på bachelor- og masterprogramma i kunst og design. Det er eit krav at du må tatt minst 60 studiepoeng før avreise.

Når i studiet kan eg reise

For bachelorstudentar i kunst er det mogleg å reise på utveksling i 3. og/eller 4. semester. For bachelorstudentar i design er det mogleg å reise på utveksling i 4. semester. For masterstudentar er 2. semester best eigna for utveksling. Ta kontakt med hovudrettleiar om du er usikker på når det passar best.

Språk

Undervisningsspråket er engelsk. Sjå lærestaden sine heimesider for meir informasjon.

Kva emne kan eg ta

Frie studiepoeng - du kan velje emne fritt innanfor det fagfeltet som avtalen gjeld for.

Det er ein føresetnad at emna du vel ikkje overlappar i nivå eller innhald med emne du har tatt tidlegare, eller planlegg å ta seinare ved UiB.

Studieavgift

Studentar som reiser på Erasmus-avtalar til Storbritannia får ikkje Erasmus-stipend på grunn av Brexit (Storbritannia er ikkje lenger med som programland i Erasmus-programmet), men treng ikkje betale studieavgift ved vertsuniversitetet. Alle utvekslingsstudentar skal registrere seg og betale semesteravgift ved UiB for heile den tida dei er ute.

Om lærestaden

Om lærestaden og byen

University of the West of England, også kalla UWE Bristol, er eit offentleg universitet som ligg i og rundt Bristol. UWE kan spore opphavet sitt tilbake til Merchant Venturers 'Technical College, grunnlagt i 1595. Universitetet har fleire studiestader i Bristol, der Frenchay Campus er størst sidan dei fleste av kursa er basert der. City campus tilbyr kurs i kreative og kulturelle fag. Universitetet har kring 30 000 studentar.

Bristol er ein by og eit fylke i sørvest-England. Her bur det om lag 464 000 menneske. I 2005 vart Bristol av den britiske regjeringa utnemnt til å vera ein av Englands seks vitskapsbyar. Byen har fleire skuler grunnlagt allereie på 1500-tallet. Bristol har ein blomstrande aktuell og historisk kunstscene, og mange arenaer for live musikk.

Bustad

Lærestaden kan bistå med å finne bustad.

Semesterinndeling

september - januar

januar - mai

Studentrapportar

2020

Høst 2019 - BA design - visuell kommunikasjon

Høst 2019 - BA design - visuell kommunikasjon

16.09.2019 - 17.01.2020

Førebuingar/praktiske tips

Den enkleste måten å komme seg til Bristol på er med fly til London. Du bør ta buss fra flyplassen, med enten National express eller Megabus. Billettene er billigere jo tidligere du kjøper dem. Å ta buss er så mye billigere enn tog. Den går fra alle flyplassene rundt London helt inn til sentrum.

I Bristol bør du skaffe deg Firstbus appen, der man kan kjøpe billetter til studenpris. Anbefaler å kjøpe semester- eller årskort.

Kan også anbefale å bruke appene "Too good to go" og "Wriggle", både for gode tilbud, men også fordi det er en gøy måte å oppdage nye spisesteder på. Wriggle er en tilbudsapp for restauranter.

Bli med på alt av facebook-grupper som har kule arrangementer. Bristol International Student Center (Bisc), Erasmus Bristol, ANSA Bristol, Official UWE Freshers, UWE city campus osv. UWE har også mange samfunn og grupper, slik som Animation Society, Art Society og masse mer, som kan være gøy å bli med på for å møte nye folk.

Om du ser etter bolig privat kan jeg anbefale å skjekke ut facebookgrupper som ESN Bristol Erasmus Accommodation Group, Bristol Alternative Community Abodes, Bristol accommodation osv. (Om du ser etter bolig privat prøv å finne noe i sentrum eller i nærheten av campus.)

Undervisningsformer

Illustrasjon på UWE var mye mer individfokusert enn det jeg var vant til. De har en veldig kunsterisk tilnærming, og du som skapende person står i sentrum. Du har mye frihet og troverdighet, men også lite struktur og oppfølging, som jeg var vant med fra Bergen. Dette var både spennende og ganske krevende, men alt i alt følte jeg at jeg lærte mye.

Vurdering av emnetilbodet

Jeg synes faget var bra, men alt er veldig annerledes, og det er nesten vanskelig å sammenligne med studiet i Bergen. Det er veldig mange i hver klasse (rundt 60 i en illustrasjons-klasse) på sånn 5 lærere som også underviser de andre årene samtidig. Det var veldig uvant. De utdanner nok ganske andre utøvere enn det vi gjør i Norge. Tror mange av de jeg gikk i klasse med kanskje ikke vil være helt klare for å gå ut i fast jobb etter endt studie, men heller kanskje blir kunstere. Dette er dog ikke nødvendigvis en dårlig ting. Det at tilbudet var så annerledes var for meg interressant i seg selv. Om du ser etter en ny måte å arbeide på, nye erfaringer og en helt annen inngang inn i arbeidet ditt er det bare et pluss.

De hadde også kjempebra verksted og workshoper. Stort silketrykkverksted, moderne litografi, laserkutting, gratis kroki 3 ganger i uka og masse andre greier. Helt vilt mange lærere/verksmestere på jobb hele tiden, som alle er super hjelpsomme. Bare på trykk-verkstedene alene var det sikker 15 folk på jobb hele tiden. Det var ganske kult!

Om du har mye driv og lyst på mer frihet et semester til å virkelig utforske arbeidet ditt kan jeg anbefale UWE varmt.

Fagleg utbyte og språk

Alt i alt er jeg veldig fornøyd med det faglige utbyttet. Jeg hadde lyst til å fokusere på illustrasjon et semester, og det fikk jeg virkelig gjort. Fordi de fokuserte sånn på deg som individ fikk jeg mye presis og bra feedback som jeg lærte mye av. Jeg fikk dessuten gjort masse silketrykk og litografi, som var veldig gøy.

Var veldig fint å ikke ha noen språkbarriere. Kan virkelig anbefale å dra til Storbritannia, fordi det var så deilig å skjønne hva alle sa. De snakker en veldig greit engelsk i Bristol, og språk var ikke noe problem.

Universitetsområdet og byen

Bristol er en utrolig fin by med et tett bysentrum og masse tilbud. Masse kule uavhengige spisesteder og bruktbutikker. Helt supert for utveksling. Kåret til Englands beste by å bo i flere år på rad. Det er bare 40 min med buss fra Bath om man vil dit, og bare 2 og en halv time til London med buss, som er veldig billig. Eneste ulempen med at byen er så kompakt er at kollektivtilbudet (buss) er veldig lite pålitelig og omtrent alltid forsinket.

Bustad

Det er greit å merke seg at det er stor etterspørsel etter bolig i Bristol, og at det derfor kan være vanskelig å bo privat. Det er mange bra studentboliger for folk som ser etter utveksling for ett år, men om du ser etter ett semester kan det være litt vanskeligere. Du får tilbud gjennom universitetet å bo på Frenchay Campus, som er ca 20 minutter med buss utenfor byen. (Om du går på Illustrasjon går du på Bower Ashton Campus, som igjen er 20 min med buss utenfor sentrum den andre veien. Da tar det fort 1 time å komme seg til skolen hver vei. ) På Frenchay Campus får du bo sammen med andre utvekslingstudenter, noe jeg tror mange egentlig var ganske fornøyd med. Du er dog kanskje litt isolert fra byen og engelske studenter, men om du bruker litt energi på å komme deg ut på ting som skjer i byen går nok dette veldig fint.

Sosialt miljø

Det var veldig bra sosialt miljø der. UWE har en lang "fadderuke" som går over mange uker med arrangementer for alle nye flere ganger hver dag. Det var så mange nye, så det var lett å bli kjent med folk. Folk i England er veldig sosiale og søte, og det er lett å få hjelp og å komme i prat med folk. Det er som jeg skrev i praktiske tips mange grupper og samfunn du kan bli en del av, og masse å gjøre!

Alle vennene mine var utvekslingstudenter da. Det var litt vanskeligere å bli kjent med engelske folk fordi de gjerne hadde nettverk fra før av. Til gjengjeld fikk jeg utrolig mange fine venner på veldig kort tid, fra hele verden!

Informasjon