Hjem
Støtte til eksternfinansierte prosjekter (BOA)
UiB Opp

UiB Opp 2.18 Effektiv bruk av KI: Praktisk KI-kurs for administrativt ansatte og forskere ved UiB

Ønsker du å utforske og utnytte de mulighetene som KI tilbyr i ditt daglige arbeid? Kurset fokuserer på gi en grundig innføring i KI, gi deg oversikt over teknologiens utvikling og etiske problemstillinger som følger med. Dette kurset er tilrettelagt både for forskere og teknisk administrativt personale.

Hovedinnhold

Formål:
Formålet med kurset er å gi deltakerne innsikt i KI's rolle både i forskning og i effektiviseringen av daglige arbeidsoppgaver. Kurset vil også belyse de etiske utfordringene som følger med denne teknologien, noe som er essensielt for en helhetlig forståelse. Videre vil deltakerne under kurset anvende KI til å utvikle en forskningssøknad fra bunnen av, som en praktisk demonstrasjon av KI's potensiale. Etter fullført kurs vil deltakerne ha tilegnet seg viktige ferdigheter og kunnskaper, inkludert:

1.    En dypere forståelse av grunnleggende KI-konsepter og teknologiens potensial.
2.    Evnen til å identifisere muligheter og adressere utfordringer knyttet til bruk av KI i akademiske sammenhenger.
3.    Utviklede praktiske ferdigheter i bruk av KI-verktøy, med spesielt fokus på prompt engineering og effektiv kommunikasjon med KI.

Kursbeskrivelse:
Kurset tilbyr en blanding av forelesninger og interaktive aktiviteter, skreddersydd for å både introdusere og fordype deltakernes forståelse av KI, samtidig som det belyser de utfordringene man bør være oppmerksom på ved bruk av teknologien. Deltakerne vil utvikle praktiske ferdigheter som vil gjøre deres hverdag mer dynamisk og spennende.

Vi vil utforske hvordan KI kan brukes til å frembringe nye ideer og løse komplekse vitenskapelige problemer. Videre vil vi dykke inn i de aktuelle trendene og fremtidsutsiktene innen KI-teknologi, og adressere noen av de mest presserende etiske utfordringene som følger med teknologiens anvendelse. Kurset er designet for å hjelpe deltakerne med å navigere gjennom KI's kompleksiteter og usikkerheter, ettersom KI stadig blir mer integrert ikke bare i akademia, men også i andre sektorer og blir en større del av vår hverdag. KI har enormt potensial, og hvordan vi bruker teknologien kreativt og innovativt vil i stor grad bestemme utbyttet vi får av den. Derfor legger kurset vekt på å lære deg hvordan du effektivt kan kommunisere med teknologien og gi presise instruksjoner (prompt engineering), både i forskning og administrative prosesser.

Dette kurset vil dekke følgende temaer:

•    En introduksjon til KI og en gjennomgang av trender innen KI-applikasjoner.
•    Diskusjon om etiske utfordringer og ansvarlig bruk av KI.
•    En oversikt over KI-verktøy som støtter litteraturgjennomgang og idemyldring for forskningsprosjekter.
•    En interaktiv sesjon: En trinn-for-trinn guide til prompt engineering og utviklingen av forskningssøknader i sanntid.

Målgruppe:
Dette kurset er designet for alle ansatte ved Universitetet i Bergen, både forskere og administrativt ansatte. Kurset retter seg mot de som ønsker å utvikle praktiske ferdigheter for å effektivt integrere og utnytte KI-teknologi i sitt arbeid.

Kursholder:
Hiwa Målen (ph.d.), senior rådgiver ved Forsknings- og innovasjonsavdelingen

Språk:
Engelsk

Varighet:
2,5 timer

Antall plasser:
40 stykker