Hjem
Samfunnsgeografi
Masterprosjekt

Kompleks flernivåstyrt forvaltning og dens effekter på byutvikling i regionbyen Ski

Dette prosjektet handler om hvordan de flernivåstyrte prosessene, de delte arbeidsoppgavene, til staten (BaneNOR/Jernbanedirektoratet), Viken FK og Nordre-Follo kommune har effekt på ønsket utvikling i Ski.

portrett
Thomas Jespersen Berntzen vil i sin masteroppgave belyse komplekse flernivåstyrte planleggingsprosessene, for å se hvordan samhandlingen mellom disse påvirker den lokale utviklingen.
Foto/ill.:
Privat

Hovedinnhold

For å gjøre dette har jeg intervjuet en rekke personer i disse organisasjonene.

Målet er å belyse disse komplekse flernivåstyrte planleggingsprosessene, for å se hvordan samhandlingen mellom disse påvirker den lokale utviklingen.

Ski er preget av mange interesenter, fylket har utarbeidet en areal-og transportplan der Ski er definert som en "regionby", staten har satset med follobane og kommunen står igjen med ansvaret for å føre utviklingen videre.

Feltarbeid

Feltområdet ble Ski, nettopp på grunn av stor statlig investering i Follobanen. Samtidig har fylket en del interesser som de ønsker å ivareta, blant annet ny sentrumsnær Videregående skole og kollektivterminal. Kommunen sin oppgave blir og styre denne veksten som kommer av Follobanen og samtidig holde på stedets identitet. Jeg har utført intervju i to omganger, i juni og september. Her stilte organisasjonene opp med ansatte jeg kunne intervjue, og jeg fikk befaring. Jeg tok også en del bilder av området.

Dette arbeidet var veldig spennende, og jeg har fått innsyn i mange komplekse og utfordrende scenarioer som stat, fylke og kommune jobber med hver eneste dag. Nå gjenstår bare å sortere dette datagrunnlaget!

Erfaringer med masterstudiet i geografi

Det er et faglig utfordrende og spennende studieprogram som er interesant for meg som fremtidig by/stedsutvikler. Det er også et stort pluss å kunne velge tema for masteroppgave. Jeg valgte spesifikt å gå inn for en jernbane-faglig problemstilling, nettopp fordi jeg ønsker å ende opp der.

Ellers er jeg veldig fornøyd med inkluderingen i 7.etasje! Vi har en egen lesesal i etasjen, der vi jobber, klager og drikker kaffe. I tillegg så er vi godt inkludert i staben på Institutt for geografi, og det blir mye prat med alle på pauserommet.

Råd til andre som vurderer å ta ein mastergrad i geografi

Begynn å tenk på hva du vil skrive om allerede før du møter til infomøtet 1.semester! Det hjelper deg i lengden!