Hjem
Studiekvalitet

Evaluere studiekvalitet

Ved UiB er det to overordnede prosesser som til sammen sikrer at kvaliteten i utdanningene videreutvikles og ivaretas: Den årlige prosessen med egenvurderinger, dialogmøter, og studiekvalitetsmeldinger, som representerer det løpende studiekvalitetsarbeidet og prosessen som omfatter syklisk evaluering og reakkreditering av studiene.

Hovedinnhold

Emneevaluering

Alle emner som det undervises i skal evalueres minst hvert 3. år. Emneevalueringer er omtalt nærmere i UiBs kvalitetssystem for utdanning, kap. 4.1

Emneevalueringer skal registreres i UiBs studiekvalitetsbase, og skal minst omfatte:

  • Oppfølging av tidligere evalueringer
  • Studentevaluering og andre evalueringer som er relevante for emnet
  • Erfaringer fra andre som bidrar i undervisningen på emnet, både studenter og ansatte
  • Strykprosenten på emnet
  • Eventuell fagfellevurdering
  • Vurdering av samsvar mellom emnets læringsutbyttebeskrivelse og undervisnings-, lærings- og vurderingsformer
  • En vurdering av om framdrift og opplegg for emnet er i samsvar med de fastsatte målene for emne og program
  • I de tilfellene det er tilknyttet praksis eller arbeidsrelevans i emnet, skal det evalueres om ordningen fungerer tilfredsstillende.

Programevaluering

Programstyret (programstyreleder) har ansvar for å gjennomføre programevaluering av eksisterende studieprogram minst hvert 5. år. Det er utarbeidet mal for programevaluering og veiledning til evalueringen, med utgangspunkt i kapittel 4.1 i systembeskrivelsen, se vedlegg. Systembeskrivelsen og malen bygger på de kravene som er stilt til akkreditering av studieprogram som går fram av studiekvalitetsforskriftens §3-1 til 3-3, og i studietilsynsforskriftens §2-2.

Programevalueringer skal registreres i UiBs studiekvalitetsbase.

Studiekvalitetsbasen

Studiekvalitetsbasen er UiBs sentrale arkiv for studiekvalitetsmeldinger, evalueringer og andre rapporter knyttet til det systematiske kvalitetsarbeidet. Resultatene fra det systematiske kvalitetsarbeidet ved UiB skal gjøres offentlig tilgjengelig. Dette innebærer at resultatene fra evalueringer, studiekvalitetsmeldinger, rapporter fra ekstern fagfelle, og annen relevant dokumentasjon, publiseres i basen.

Brukerveiledning til Studiekvalitetsbasen (under revisjon - kommer)