Hjem
Universitetsdirektørens kontor
Holberguken 2016

Nils Klim-samtalen: Betydningen av miljølovgivning

Forelesning ved Nils Klim-prisvinner Sanja Bogojević, førsteamanuensis innen miljørett ved Lund Universitet.

Oljeplattform med måse i forgrunn
Foto/ill.:
Illustrasjonsfoto: colourbox.no

Hovedinnhold

Miljøkrisen er en realitet. Global oppvarming og utarmede naturressurser er noen av dens manifestasjoner - hver med ødeleggende følger for menneskelige samfunn. Behovet for handling er udiskutabelt. Miljørett og forskning på miljølovgivning i denne sammenhengen er fokuset for denne samtalen.

Samtalepartnere til Bogojević er Christina Voigt, professor i internasjonal og offentlig rett ved Universitetet i Oslo, og Liz Fisher, professor i miljørett ved Universitetet i Oxford.

Moderator: Sigrid Eskeland Schütz, jussprofessor ved Universitetet i Bergen.

Sanja Bogojević er dosent i miljørett ved Juridiska institutionen, Lunds universitet. Hennes forskning undersøker bruk av markedssystemet ved regulering av naturressurser, slik som vann, fisk og luft. I 2013 utgav Bogojević boken Emissions Trading Schemes: Markets, State and Law (Hart Publishing). Hun har studert juss ved flere ledende universitet i England, Tyskland og Belgia, og hun har doktorgrad fra University of Oxford. Hun har vært forskningsaktiv også i Australia og USA. Hun er medlem i Sveriges Unga Akademi, et uavhengig, tverrvitenskapelig forum for noen av de mest fremragende unge forskerne i Sverige innenfor alle forskningsområder. 

Nils Klim-komiteens uttalelse finnes her.