Hjem
75 år med tanker
uib 75 år

Studentenes Kveld

Å feire 75 år med UiB innebærer selvsagt å feire 75 år med studentkultur, og fredag 29. oktober kl. 20 er det duket for Studentenes Kveld i Universitetsaulaen.

Studentenes kveld i UiB-jubileet
Foto/ill.:
Emilie Brunch Spjeld, Studentersamfunnet i Bergen

Hovedinnhold

Selda Ekiz, Sveinung Rotevatn og Olav Haugland slår seg ned i den velkjente Samfunnet-sofaen for å dele historier og råd fra sin egen tid som UiB-studenter på Høyden. Sammen utgjør de det kompetente Alumnirådet, og skal hjelpe oss studenter med velkjente kvartlivskriser de selv har gått gjennom med mer eller mindre hell. Kvelden avsluttes på beste vis med konsert fra den kritikerroste popkometen Metteson.

Har du et problem relatert til lesesalkrangler, faddereuke-flørter eller et altfor rotete kollektiv? Vårt eminente råd vil komme deg til unsetning! 

For mange er årene som student den mest definerende perioden i livet. Karrieren formes, vennskap skapes, og opplevelsene fra studentmiljøet blir med deg livet ut. Høydens gater har blitt tråkket av mange ulike karakterer opp gjennom årene, og en rekke kjente fjes har fått kickstartet sin karriere mens de tok utdanning i Bergen. 

Selda Ekiz, kjent som programleder for NRKs Newton og nylig som skuespiller i serien Norsk-ish, opplevde som de fleste andre studenter både ekstreme eksamensnerver og kjærlighetssorg da hun tok utdanning. Et par år etter hun leverte masteroppgaven i fysikk ved UiB ble Selda tildelt prisen som beste kvinnelige programleder på Gullruten, og har siden figurert i norsk rampelys som forfatter, standup-komiker og selverklært edutainer. 

Venstre-politiker og tidligere Klima- og miljøvernminister Sveinung Rotevatn var i likhet med de fleste studenter en ivrig øl-entusiast mens han tok jus på Dragefjellet. Etter bare én uke som ny student meldte Sveinung seg inn i Venstre og Studentparlamentet, og ble også en av de parykk-kledde blåserne i Force marsjør juzz-band. Sveinung rakk tre år som pendlende politiker før han kom inn på Stortinget og måtte søke permisjon ved UiB, men har siden fullført studiene og kan kalle seg en vaskeekte jurist. 

Komiker og medlem av impro-supergruppen BMI, Olav Svarstad Haugland startet karrieren som moromann da han tok bachelorgrad i retorikk oppe på Høyden. Kollektivet besto av kameratene han senere skulle få som humorkolleger. Som sønn av den profilerte KrF-politikeren Valgerd Svarstad Haugland var det kort vei til å harselere med den tidligere statsråden på scenen. Olav har i tiden siden årene som UiB-student utmerket seg som fast medlem av Bare Moro Impro, og er også et kjært fjes ved Norges humorscener.

Metteson, alias skuespiller og multitalent Sverre Breivik, har det siste året tatt musikk-Norge med storm etter utgivelsen av EP-en Convince Me. Aftenpostens musikkanmelder omtaler artisten som “en debutant som hadde gjort Robyn stolt”. Med et grandiost lydbilde, følelsesladde tekster og gripende tilstedeværelse på scenen er konserten verdt turen alene. Metteson tar med seg korister og musikere for å gi oss en intim, men storslått akustisk konsertopplevelse.

Studentenes Kveld arrangeres av Studentersamfunnet i Bergen og Universitetet i Bergen.

Billetter
NB: begrensede plasser, så her er det lurt å servere plass via billettlinken: 
https://studentersamfunnetibergen.hoopla.no/sales/1049391594  

Se facebookeventen