Hjem

Forskningsgruppe for dataspill og virtuelle miljøer

Hovedinnhold

Demonstrasjon av AR

Forskningsgruppen for dataspill og virtuelle miljøer bygger på flere forskningsinitiativer ved instituttet. Forskningsgruppen er en videreutvikling av det tverrfakultære Nettverk for spillforskning (NFS), som er en uformell møteplass for forskere og masterstudenter ved UiB med interesse for spillforskning.

Forskningsgruppen bygger på en bevissthet om at teknologiens egenskaper har en betydning for sosial samhandling og for hvordan disse teknologiene integreres i kulturelle kontekster. Gruppen interesserer seg for de sosiokulturelle aspektene ved dataspill og virtuelle miljøer bredt sett, og studerer både de praksisene brukere selv møter teknologiene med, samt egenskapene ved teknologien som sådan.

 

Forskningsrådet
Gaming

Millionstøtte til prosjekt om maskulinitet og gaming

Professor Kristine Jørgensen og Infomedia får 12 millioner kroner fra Norges Forskningsråd for å se nærmere på menns subjektive opplevelser av spill som kjønnet arena og dermed skape bedre innsikt i hvordan menn opplever det økte mangfoldet i spillverdenen.

UiB AI
Virtual Reality

Vil utvide kompetansen til TVP-studenter

Infomedia-prosjekt skal utvide kompetansen til TV-produksjon-studenter til også å kunne interagere med og utvikle innhold for Metaverset.

Merittering
fremragende undervisere Lars Nyre Regine Paul

To nye framragande undervisarar på SV!

At professorane Regine Paul og Lars Nyre er eineståande undervisarar har studentane visst lenge, men no har dei det svart på kvitt! Begge har no blitt meritterte til den gjeve tittelen «framragande undervisar».