Hjem
Aarebrotforelesningen
Minneforelesning

Om Aarebrotforelesningen

Universitetet i Bergen holder en årlig minneforelesning for Frank Aarebrot. Forelesningen skal hedre den muntlige formidlingstradisjonen som Aarebrot var en sterk representant for. Den arrangeres hvert år i januar i forbindelse med Aarebrots fødselsdag.

Portrett av Frank Aarebrot
Foto/ill.:
Britt Kristin Ese

Hovedinnhold

Årlig minneforelesning

Frank Aarebrot var en av vår tids store historiefortellere. Som profilert professor og universitetslærer i sammenliknende politikk ved Universitetet i Bergen og med sin særegne personlige stil, gav han oss kunnskap, engasjement og forelesninger med en formuleringsevne som få kan gjenskape.

Aarebrot gikk bort i september 2017, og under minneordet ved gravferden annonserte daværende UiB-rektor Dag Rune Olsen at det skulle bli holdt en årlig minneforelesning for Frank Aarebrot.

- Forelesningene skal i hans ånd være for folk flest, sa Olsen. 

Hedrer den muntlige formidlingstradisjonen

Hensikten med forelesningen er å hedre den muntlige formidlingstradisjonen som den engasjerte professor, kommentator, demokratiforsker og statsviter Frank Aarebrot var en så viktig og sterk representant for. 

Hvert år vil en fagperson som har utmerket seg med særlige kvaliteter som foreleser i en muntlig fortellerstil inviteres til å holde forelesningen, uavhengig av fagbakgrunn og akademisk institusjon.

Arrangementet er et samarbeid mellom UiB, familien til Frank Aarebrot og Studentersamfunnet i Bergen.