Hjem
UiB AI
Arendalsuka 2023

UiB AI på Arendalsuka

Representanter fra UiB AI markerte seg på flere arrangementer under Arendalsuka 2023.

Jill Walker Rettberg innledet på AI-debatten på Arendalsuka
Professor Jill Walker Rettberg innledet debatten i Arendal kulturhus, og etterpå deltok hun i panelsamtalen med blant annet kulturministeren.
Foto/ill.:
Odd Vegard Kandal-Wright, UiB

Hovedinnhold

Arendalsuka var preget av mange debatter og arrangementer der kunstig intelligens var tema, over 80 til sammen. Av disse var det kun UiB sitt arrangement som var en del av Arendalsuka sitt hovedprogram.
 
UiB-professor og medlem av styringsgruppen til UiB AI, Jill Walker Rettberg var innleder til «Den store AI-kulturdebatten: Kunsten i det kunstige». Hun satte publikum inn i problemstillingen og viste blant annet hvordan kunstnere i samspill med kunstig intelligens kan skape ny og verdifull kunst. Rettberg deltok deretter i en debatt med blant annet kulturministeren der tema som opphavsrett og bevaring av norsk språk og kultur ble berørt. Arrangementet var en del av Hovedprogrammet og ble derfor arrangert av Arendalsuka sammen med Universitetet i Bergen.

Kunst er en viktig del av samfunnsdebatten som er med på å forme våre idéer om kunstig intelligens. Det kjennes svært meningsfylt å bidra med kompetanse på dette feltet, og særlig nå som regjeringen jobber med en ny digitaliseringsstrategi, sier Rettberg. 
 
Her kan du se debatten i opptak.
 
Prorektor og leder av styringsgruppen for UiB AI, Pinar Heggernes, deltok i flere paneldiskusjoner om kunstig intelligens og merket tydelig at tematikken var sterkt til stede i årets program sammenlignet med tidligere år.
 
– At kunstig intelligens var et stort tema på Arendalsuka i år viser hvor opptatt samfunnet er av den siste utviklingen i feltet. Vi deltok i flere debatter og paneler om KI og datadeling, og vi var på hovedprogrammet med kunstig intelligens og kunst; det tyder på at vi har fått frem våre styrker ved opprettelsen av UiB AI. Arendalsuka er en fin møteplass og arena for å vise frem våre fagmiljøer og kunnskap, sier Heggernes.