Hjem
UiB AI

Om UiB AI

UiB AI er etablert for å styrke samarbeidet på tvers av fagfelt og sektorer innen kunstig intelligens. Målet er økt kompetanse, bedre forståelse og en utvikling av kunstig intelligens som er pålitelig og rettferdig.

Hovedinnhold

UiB har sterke og internasjonalt anerkjente grupper som utfører grunnleggende forskning innen AIs kjernekomponenter, på fire forskjellige institutt på tre forskjellige fakultet. Ingen andre universiteter i Norge har en slik grunnleggende kompetanse innen AI. 

Anvendt AI-forskning blir utført på alle fakulteter, og styrken viser seg mellom annet i tallet på sentre (SFF, SFI og FKB) der UiB er vert eller deltager. Vi er i nært samarbeid med våre næringslivspartnere gjennom forskjellige teknologi- og kunnskapsklynger som involverer AI. 

UiB var det første universitetet i Norge som etablerte bachelor-programmer i AI og i Data Science i tillegg til et master-program i maskinlæring. Vi har den største samlingen av studieprogram innen AI på bachelor- og masternivå. Våre forskere blir regelmessig invitert til å delta i utdanning på doktornivå innen AI via internasjonale institusjoner. 

UiB AI er etablert for å koordinere, promotere og synliggjøre disse initiativene ved UiB og for å legge til rette for samarbeid mellom både fakultet og med partnere utenfor UiB. 

Organiseringen av UiB AI

UiB AI ledes av en styringsgruppe bestående av representanter fra seks av de syv fakultetene ved Universitetet:

Styringsgruppens medlemmer:

Sekretariat: