Program 2021

UiB innsikt – 75 år med innsikt

I anledning Universitetet i Bergens 75-årsjubileum, vil UiB innsikt i høst arrangere åtte lørdagsseminarer med tema knyttet til de syv fakultetene og Universitetsmuseet i Bergen.

Akademisk prosesjon ved grunnstensnedleggelsen til Universitetet i Bergen i 1946.
Foto/ill.:
Spesialsamlingene ved Universitetsbiblioteket i Bergen/Franz Blaha

Hovedinnhold

Seminarserien UiB innsikt skal gi dybde og perspektiv til tema der kunnskapen er vesentlig for å forstå rekkevidden og konsekvensene for folk og samfunn, både lokalt og internasjonalt. Vi skal vise hvordan og hvorfor kunnskap spiller en avgjørende rolle for samfunnsutviklingen og for å løse de store utfordringene vi som samfunn står overfor.

Denne høsten markerer UiB sitt 75-årsjubileum. I den anledning har UiB innsikt invitert alle syv fakulteter og Universitetsmuseet til å vise fram ett av sine mange forskningsområder i hvert sitt arrangement. Med utgangspunkt i fakultetenes og museets forskning, utdanning eller historie skal vi diskutere allmenne problemstillinger som engasjerer og berører et bredt publikum.

Les intervju med rektor Margareth Hagen om høstens program her.

Vi inviterer publikum til å være med oss i Aulaen når hensyn til smittevern tillater dette. I tillegg vil alle arrangementer bli strømmet på youtube.

Høstens program

DatoTemaFakultet
11/9
Bærekraftig energi: Løsninger på problemet og problemer med løsningeneDet matematisk-naturvitenskapelige fakultet
18/9
Når er jeg integrert nok?Det psykologiske fakultet
25/9
Materien, Gesten og Sjelen: Møter mellom billedkunst, arkeologi og prehistorisk kunstFakultet for kunst, musikk og design
Lørdag 16/10Akademisk likestilling: Vi har ekspertisen, så hvorfor får vi det ikke til?Det samfunnsvitenskapelige fakultet
Lørdag 23/10Skeiv historie: Forsking i identitetens tjeneste?Det humanistiske fakultet
6/11
Universitetsmuseet: Brobygger mellom fortid og nåtid, mellom akademia og samfunnUniversitetsmuseet i Bergen
Lørdag 20/11Bergens vaksineforskning – i går, i dag og i morgenDet medisinske fakultet
Lørdag 11/12Det Hanseatiske kontor i Bergen – en rettshistorieDet juridiske fakultet

Sted: Universitetsaualen og på stream. Lenker du kan bruke til å se arrangementene på YouTube blir publisert inne på hvert enkelt arrangement noen dager før arrangementet.

Velkommen!