Program 2021

UiB innsikt – 75 år med innsikt

I anledning Universitetet i Bergens 75-årsjubileum, vil UiB innsikt i høst arrangere åtte lørdagsseminarer med tema knyttet til de syv fakultetene og Universitetsmuseet i Bergen.

Akademisk prosesjon ved grunnstensnedleggelsen til Universitetet i Bergen i 1946.
Foto/ill.:
Spesialsamlingene ved Universitetsbiblioteket i Bergen/Franz Blaha

Hovedinnhold

Seminarserien UiB innsikt skal gi dybde og perspektiv til tema der kunnskapen er vesentlig for å forstå rekkevidden og konsekvensene for folk og samfunn, både lokalt og internasjonalt. Vi skal vise hvordan og hvorfor kunnskap spiller en avgjørende rolle for samfunnsutviklingen og for å løse de store utfordringene vi som samfunn står overfor.

Denne høsten markerer UiB sitt 75-årsjubileum. I den anledning har UiB innsikt invitert alle syv fakulteter og Universitetsmuseet til å vise fram ett av sine mange forskningsområder i hvert sitt arrangement. Med utgangspunkt i fakultetenes og museets forskning, utdanning eller historie skal vi diskutere allmenne problemstillinger som engasjerer og berører et bredt publikum.

Vi inviterer publikum til å være med oss i Aulaen når hensyn til smittevern tillater dette. I tillegg vil alle arrangementer bli strømmet på youtube.

Høstens program

DatoTemaFakultet
11/9
Bærekraftig energi: Løsninger på problemet og problemer med løsningeneDet matematisk-naturvitenskapelige fakultet
18/9
Når er jeg integrert nok?Det psykologiske fakultet
25/9
Materien, Gesten og Sjelen: Møter mellom billedkunst, arkeologi og prehistorisk kunstFakultet for kunst, musikk og design
Lørdag 16/10Akademisk likestilling: Vi har ekspertisen, så hvorfor får vi det ikke til?Det samfunnsvitenskapelige fakultet
Lørdag 23/10Skeiv historie: Forsking i identitetens tjeneste?Det humanistiske fakultet
6/11
Universitetsmuseet: Brobygger mellom fortid og nåtid, mellom akademia og samfunnUniversitetsmuseet i Bergen
Lørdag 20/11Bergens vaksineforskning – i går, i dag og i morgenDet medisinske fakultet
Lørdag 11/12Det Hanseatiske kontor i Bergen – en rettshistorieDet juridiske fakultet

Sted: Universitetsaualen og på stream. Lenker kommer.

Tid: 14.00—15.30

Velkommen!