Hjem
Aktuelt
Universitetsmuseumet får ny direktør

Kari Loe Hjelle ansatt som universitetsmuseumsdirektør

Universitetsstyret ved UiB har i dag ansatt professor Kari Loe Hjelle som direktør ved Universitetsmuseet i Bergen.

Kari Loe Hjelle, ny universitetsmuseumsdirektør
Kari Loe Hjelle blir ny direktør ved Universitetsmuseet i Bergen fra 1. januar 2022.
Foto/ill.:
Lene S. Halvorsen

Hovedinnhold

Hjelle tiltrer som ny direktør og dekan for museet fra 1. januar 2022.  Hun er i dag professor i Avdeling for naturhistorie ved Universitetsmuseet, der hennes fagområde er pollenanalyse og vegetasjonshistorie med bakgrunn i botanikk og bl.a. arkeologi.

– Jeg er takknemlig for tilliten som universitetsstyret har gitt meg. Jeg gleder meg til å lede arbeidet med å videreutvikle museets tre ansvarsområder, forskning, forvaltning og formidling, sammen med de mange dyktige ansatte ved Universitetsmuseet. Museet vårt er en viktig møteplass for samfunn og akademia og jeg ser frem til samarbeidet med Universitetet i Bergens ledelse, sier Hjelle.

Fornøyd med ansettelsen

Universitetsmuseet i Bergen ble tidligere i august kåret til Årets museum 2021 av Norges Museumsforbund. Styreleder, og rektor ved Universitetet i Bergen, Margareth Hagen er fornøyd med ansettelsen av Hjelle som ny museumsdirektør.

– Jeg er takknemlig for at Kari Loe Hjelle vil lede Universitetsmuseet i Bergen de neste årene. Museet er en av våre fremste arenaer for forskningskommunikasjon, og en viktig forskningsaktør med internasjonalt viktige samlinger å forvalte. Med Kari sin kompetanse og erfaring, får vi en universitetsmuseumsdirektør som kjenner institusjonen, og som vil sikre stabilitet og fremdrift i årene som kommer, sier Hagen.

Kari Loe Hjelle overtar jobben som museumsdirektør etter Henrik von Achen som har vært direktør i ni år.

– Fra sitt eget arbeid som pollenanalytiker og vegetasjonshistoriker har Kari erfaring med tverrvitenskapelighet og den historiske dimensjonen, begge deler aktuelle for et universitetsmuseum som omfatter både kultur- og naturhistorie. Hun vil helt sikkert stille seg bak den rollen Universitetsmuseet nå også har som en sentral arena for forskningskommunikasjon for alle miljøer ved UiB, sier den avtroppende direktøren.