Hjem
Aktuelt
UiB Innsikt x Festspillene i Bergen:

UiB Innsikt: Folkene og byen

I vår arrangeres UiB Innsikt i samarbeid mellom UiB, Studentersamfunnet og Festspillene i Bergen. I «Folkene og byen» inviterer vi til et talkshow om fellesskap og identitet.

Bilde fra "What is the City but the People i Manchester.
Bilde fra "What is the City but the People" i Manchester.
Foto/ill.:
Jon Super

Hovedinnhold

I Festspillenes åpningsseremoni, What Is the City but the People?, får vi oppleve en forestilling med, av og for Bergens innbyggere. 150 kjente og ukjente personer går på den 60 meter lange, gule catwalken. Her skapes det flyktige forbindelser mellom fremmede, her feires hverdagen og folkene som bor her. For hva er vel byen uten menneskene?

Med utgangspunkt i Festspillenes åpningsseremoni, tar denne samtalen for seg fellesskap og identitet. Professor i nordisk litteraturvitenskap ved UiB Frode Helmich Pedersen, er vert, og inviterer en rekke gjester opp på scenen for å snakke om hva det egentlig vil si å leve i et fellesskap og om det å være sammen egentlig er noe å trakte etter.

  Medvirkende:

  Frode Helmich Pedersen ordstyrer, professor i nordisk litteraturvitenskap ved Universitetet i Bergen og kritiker i Morgenbladet.

  Blant gjestene er:

  • Professor ved Institutt for klinisk psykologi ved UiB, Per Einar Binder
  • Professor ved Institutt for informasjons- og medievitenskap ved UiB, Jens Elmelund Kjeldsen
  • Aldringsaktivist og psykolog Anna Helle Valle
  • Arkitekt og seksjonsleder for byliv ved Bymiljøetaten i Bergen, Karoline Kalstveit
  • Journalist, musiker og forfatter Finn Tokvam 

  Arrangementet er gratis og er åpent for alle så lenge det er plass i salen. 

  Arrangementet er et samarbeid med UiB Innsikt: Universitetet i Bergen og Studentersamfunnets formidlingsserie, og er støttet av Fritt Ord.