Hjem
Aktuelt
Høstprogram 2023:

UiB Innsikt x BIFF: PERIODICAL

UiB Innsikt inviterer i samarbeid med BIFF til gratis visning av dokumentaren PERIODICAL.

PERIODICAL
Lørdag 30. september inviterer BIFF og UiB Innsikt til gratis filmvisning av PERIODICAL.
Foto/ill.:
BIFF/UIB

Hovedinnhold

Høstens arrangementsserie i UiB Innsikt har kvinnehelse som tema.

Professor Silje Mæland ved Institutt for global helse og samfunnsmedisin ved UiB og prosjektet MenoWork som forsker på overgangsalder, kvinnehelse og bærekraftig arbeidsdeltakelse innleder før filmen. 

I samarbeid med BIFF viser UiB Innsikt PERIODICAL som er en lærerik og underholdende dokumentar om mensen, kvinners syklus og overgangsalderen.

Slik beskrives filmen:

Blant menneskekroppens mange funksjoner, er det ingen som er mer tabubelagt enn mensen. Denne dokumentaren retter et kritisk søkelys mot stigmaene som preger menstruasjonssyklusen, og går natur- og samfunnsvitenskapelig til verks for å klare opp i noen av de mest kuriøse mytene og misforståelsene som finnes der ute. For selv om menstruasjon både er 100 % normalt og ekstremt vanlig, er allmennkunnskapen om dette fascinerende temaet mildt sagt mangelfull.

I PERIODICAL tar leger, journalister, studenter og idrettskvinner oss bak fordommene og eufemismene for å vise oss hvordan samfunnets syn på dette biologiske fenomenet er formet av patriarkalsk prippenhet og uvitenhet.

Regissør Lina Lyte Plioplyte syr sammen forskning, religiøse forestillinger og urfolksperspektiver med personlige erfaringer og betraktninger fra kjente navn som Gloria Steinem, Naomi Watts og Megan Rapinoe. Resultatet er en smart, kritisk og underholdende film om kvinnehelse som alle kjønn har noe å lære av.

Du kan lese mer om filmen og se trailer her. 

Arrangementet er gratis og åpent for alle.

Velkommen!