Hjem
Aktuelt
Nyhet | Forsker Grand Prix

UiB-kandidater fikk pallplassering i Forsker Grand Prix

Årets Forsker Grand Prix i Bergen endte med pallplassering til to av UiBs seks kandidater. Både Kristine Fjellanger og Andreas Heian Slettevold kom videre til finalerunden.

forsker grand prix 2023
TOPP TRE: f.v. Andreas Heian Slettevold, Emilie Hernes Vereide (Havforskningen) og Kristine Fjellanger ble alle stemt videre til finalen i Forsker Grand Prix 2023.
Foto/ill.:
Thor Brødreskift

Hovedinnhold

Forsker Grand Prix 2023 gikk onsdag kveld av stabelen som en del av Forskningsdagene i Bergen.

I år stilte UiB med totalt seks kandidater som skulle presentere sin forskning på 4 minutter.

Etter den innledende runden ble det klart at to av UiBs kandidater, Andreas Heian Slettevold, fra Det juridiske fakultet og Kristine Fjellanger fra Institutt for fysikk og teknologi/Haukeland universitetssjukehus var stemt videre til finalen. Vinner av årets arrangement ble Emilie Hernes Vereide fra Havforskningsinstituttet. Hun ble stemt videre gjennom et "wildcard" fra juryen. 

Etter runde nummer to ble det klart at Kristine Fjellanger var stemt fram til 2. plass av publikum. Hun presenterte banebrytende forskning på en ny teknikk der lungekreftpasienter holder pusten under strålebehandling.  

– Kjekt og nyttig 

Selv ble sølv-vinneren svært glad over resultatet. 

– Dette var et format som var litt uvant. Ofte går vi i dybden på forskningen, men nå var det fokus på å gjøre det enkelt. Vi har fått god hjelp og coaching på kommunikasjon og hvordan vi skulle gjøre det på scenen. Veldig kjekt og veldig nyttig erfaring til seinere, sier Fjellanger. 

Da dommerne gav sine poeng var det svært jevnt og vanskelig for både deltakere og publikum å spå utfallet. 

– Alle var flinke på scenen og virket avslappet og trygge, selv om de kanskje ikke var det på innsiden. Jeg tror alle følte det var veldig åpent fordi det var veldig forskjellige tema. Selv har jeg jobbet mye med presentasjonen og var fornøyd med det jeg hadde gjort, sier Fjellanger. 

Stipendiaten tror erfaringen ved å delta i Forsker Grand Prix vil ha stor verdi i sin videre karriere.

– Jeg tror det vil gi meg en ekstra trygghet hver gang jeg skal presentere eller snakke foran folk. Jeg er blitt mer bevisst på hvor jeg skal gjøre av hendene, stemmebruk og det å snakke på en engasjerende måte. Hele prosessen kommer til å være kjempenyttig. 

Kristine Fjellanger
Foto/ill.:
Margareth Barndon, UiB

Godt representert 

I tillegg til de to som fikk pallplassering, deltok Christiane Helgestad Gjerde fra Klinisk institutt 2, Nina Margrethe Theodorsen fra Institutt for global helse og samfunnsmedisin, Trond Helland fra Institutt for miljø og likeverd og Erik-Edwin Leonard Nordström fra Senter for krisepsykologi.

Samtlige kandidater fikk svært gode tilbakemeldinger på sine presentasjoner av dommerpanelet bestående av Tonje Fyhn (NORCE),
Kjetil H. Dale (TV2) og Lykke Kristine Moen (DNS). 

Les mer om de ulike kandidatene her: https://www.forskningsdagenebergen.com/bergen/forsker-grand-prix-2023/