Hjem

Institutt for fysikk og teknologi

MatNat

Velkommen til studiestart 2018 hos IFT!

Informasjon om semesterstart finner man her.
Hvis du vil vite mer om studietilbud hos MatNat, så klikker du denne lenken.
 

Fysikk er en grunnleggende naturvitenskap som involverer studiet av materie og dets bevegelse og oppførsel gjennom rom og tid. Hovedmålet med fysikk er å forstå hvordan universet fungerer. Men fysikk er ikke bare studiet av teori – disiplinen bidrar også betydelig til fremskritt i ny teknologi som kommer fra teoretiske gjennombrudd.

Hos IFT foregår forskningen i et bredt spekter av fysiske felt, fra grunnleggende og banebrytende fysikk om universets sammensetning til høyteknologi på tverrfaglige områder som energi og petroleum. Våre åtte forskningsgrupper tilbyr spennende muligheter for studier og konkurransedyktige PhD-prosjekter. Velkommen!

FORNY AWARD
Naureen Akhtar, IFT

IFT-project granted funding from FORNY

The Norwegian Research Council’s commitment to commercialization of research – FORNY, has awarded three research projects at UiB a total of 15 million NOK. The award includes Drs. Naureen Akthar and Bodil Holst of IFT's Nano group. The funding will make the research teams able to test their...

Vellykket SpaceX-oppskytning
SpaceX-oppskytning med ASIM-instrumentet.

UiB-teknologi har nådd romstasjonen

ASIM-instrumentet, som forskere på UiB har vært med å utvikle, nådde onsdag 4. april Den internasjonale romstasjonen (ISS).

Nyheter
Den internasjonale romstasjonen

Skal måle gammaglimt fra romstasjonen

Måleinstrumenter fra UiB skal i januar sendes opp til den internasjonale romstasjonen (ISS).

Bergen Teknologioverførings Idékonkurransen 2017
Dr. Naureen Akhtar

IFTs Naureen Akhtar har vunnet prisen

BTO og Sparebanken Vest har delt ut sin årlige pris for beste forskningsidé til Dr. Naureen Akhtar. Prisen som er på 500 000 kroner blir gitt for en ide om å lage et is-avvisende lag ved hjelp av grafén.

EISCAT_3D: the most advanced radar imaging system in the world
EISCAT_3D radar system

EISCAT_3D Opening Event

Forskningssentre ved IFT

Institutt for fysikk og teknologi har omfattende internasjonalt samarbeid, blant annet i tilknytning til CERN og European Space Agency (ESA). Dessuten er IFT vert for ett senter for fremragende forskning (SFF) og deltar aktivt i ett senter for forskningsdrevet inovasjon (SFI) og bidrar også to forskningssentre for miljøvennlig energi (FME):

ENT3R

ENT3R UiB - Gratis realfagstrening for videregående elever

På ENT3R får elever realfagstrening i matematikk, fysikk og kjemi fra engasjerte realfagsstudenter. ENT3R er ikke en eksklusiv klubb for genier i matematikk. Alle er velkommen, uansett faglig nivå. Mentorene kan hjelpe til med lekser, motivasjonen, inspirasjon, gi faglige utfordringer og informere om studievalg. ENT3R finnes ved flere universiteter og høyskoler rundt om kring i landet, og det finnes tilbud for elever både i ungdomsskole og videregående skole. ENT3R UiB er realfagstrening for elever i videregående skole.

Hva er ENT3R realfagstrening?

Gjennom ENT3R får eleven møte studenter som kan lære bort realfag på en annerledes måte enn vanlig undervisning. ENT3R-timene starter ofte med litt inspirasjon - oppgaver, konkurranser eller forsøk, og etterpå får elevene hjelp til lekser, eller nye oppgaver å bryne seg på. ENT3R-studentene forteller om sin studiehverdag slik at elevene blir kjent med studiested og studietilbud.

Meld deg på ENT3R UiB som mentor eller deltaker her!