Hjem
Aktuelt
Nyhet

Fikk innspill til fremtidens utenrikspolitikk

Utenriksminister Espen Barth Eide og regjeringen fikk en rekke innspill til morgendagens utenrikspolitikk under Responskonferansen i regi av UiB og Utenriksdepartementet.

Espen Barth Eide i samtale med Liliia Oprysk
Utenriksminister Espen Barth Eide møtte en rekke fagfolk fra UiB. Her får han innspill på Responskonferansen fra førsteamanuensis Liliia Oprysk ved Det juridiske fakultet.
Foto/ill.:
Eivind Senneset, UiB

Hovedinnhold

– Dette var et fantastisk arrangement, og det var fint å delta i de ulike panelene, sa Espen Barth Eide i det han avsluttet Responskonferansen i Bergen 13. februar. 

Konferansen var et samarbeid mellom Utenriksdepartementet og Universitetet i Bergen og en del av regjeringens Responsserie, der de ønsker innspill til fremtidens utenrikspolitikk fra ulike fagmiljøer.

Tema for konferansen i Bergen var Global orden og demokratiske verdier i en tid med maktforskyvning og stormaktsrivalisering.

En rekke eksperter fra Universitetet i Bergen deltok i panelsamtaler sammen med utenriksministeren og belyste tematikken fra ulike fagfelt. 

– Det er viktig at vi som jobber med utenrikspolitikk i det daglige blir minnet om de lange linjene. For det er veldig fort å bli dratt inn i de aktuelle krisene, sa Eide etter konferansen.

– Jeg ønsker å berømme regjeringen for å ta initiativ til responskonferanser for å møte forsknings-, næringsliv og kultur- og teknologimiljøer rundt omkring i Norge for å få innspill og diskusjon rundt noen av de store spørsmålene i vår tid, sa rektor Margareth Hagen. 

Her kan du se hele konferansen i opptak:

Responskonferansen 2024