ARQUS-alliansen

Nyhetsarkiv for ARQUS-alliansen

Denne uken er studenter, ansatte og toppledelse fra alliansens syv universiteter samlet i Vilnius. På agendaen står Arqus-samarbeidet, og hvordan de skal styrke samarbeidet om mobilitet, medborgerskap og studentaktiv utdanning.
UiB er en del av universitetsalliansen Arqus, og skal snart søke om ny prosjektperiode fra EU. – Arqus er en viktig internasjonal satsning som samler sterke ressurser på UiB, sier rektor Margareth Hagen.
Hvordan gikk det til at Italia ble... Italia? Å forstå fortiden for å kunne forklare fremtiden er ikke alltid en enkel oppgave. Det kan likefullt være en givende reise som kan bidra med nye perspektiver på samtiden. Universitetet i Padua tilbyr nå tre online sommerkurs som går av stabelen første halvdel av juli 2021.
Mandag 7. juni inviterer BIBA forumet til diskusjonen "Kultur som veien mot gjensidig forståelse: en interkulturell opplevelse".
Fra 13.-15. oktober 2021, vil Center for Knowledge and Innovation Transfer (ZWI) ved Universitetet i Graz arrangere en PhD-uke med tema "karrierer utenfor akademia". Arrangementet er tilgjengelig for alle PhD-kandidater ved UiB.
Det er nå åpnet for søknader innen programmet ved Arqus. Programmet begynner i juni og frist for å søke er 18. april
Arqus Café passer for deg som ønsker å praktisere et eller flere språk sammen med andre i en avslappet atmosfære.
Do you have a business idea but don't know how to take it forward? Sign up for the Virtual Company Creation Challenge workshop and learn how to transform an idea into a concrete business model. Win a trip to Lyon (France) or Granada (Spain)!
Universitetet i Vilnius, en av partnerinstitusjonene i Arqus-alliansen, har tildelt Emmanuel Macron et æresdoktorat for hans idé om å opprette European Universities Initiative
Arqus lyser ut midler rettet mot masterstudenter, yngre forskere, øvrig vitenskapelig ansatte og forskningsgrupper. Opphold kan variere fra tre dager til tre måneder og kan gjennomføres frem til september 2022. Frist for å søke til på utlysningene er 31. oktober.
The universities of Bergen, Granada, Lyon and Vilnius have received more than €4.5M for research on COVID-19, whereas Graz and Padua have launched fundraising campaigns to support COVID-19 research projects.
Spørsmålet får vi svar på i den første akademiske debatten i regi av universitetsalliansen Arqus.
The importance of contributing to find novel solutions for coronavirus-related challenges
Information update about the ongoing COVID19 pandemic and Arqus activities.