Hjem

Bergen Offshore Wind Centre (BOW)

Nyhet
Høypanel

Havrapport: Bruk havet for å redde klimaet

Verda treng klimakutt for å begrense den globale oppvarminga. Havet kan bidra med over 20 prosent av klimakutta, viser ein ny rapport. 

forskning
3D-seismikk

Kartlegger havbunnen for vindmøllefundamentering

Et nytt forskningsprosjekt ved Institutt for geovitenskap, med partnere fra Equinor og Bergen Offshore Wind Centre (BOW), skal kartlegge bunnforholdene i områder i Nordsjøen som er utpekt som egnet for havvindmøller. Målet er å utvikle en metode som gjør planleggingen av områder for havvind tryggere...

Nyhet
Erna Solberg på Havlaben ved UiB

Statsministeren inviterte til toppmøte om havvind ved UiB

På sitt toppmøte for havvind ved UiB peika statsminister Erna Solberg som ein av dei viktigaste ressursane for landet. – Vindkraft til havs vil vere ein viktig ressurs for mange marknadar framover, og vil gi grunnlag for næringsutvikling og -arbeidsplassar her heime, sa statsministeren.

Nyhet
Science meets industry, aulaen 2019

Samla havvind-kompetansen

Vitenskapen møtte industrien på den årlege havvindkonferansen i Bergen i september. Hovudbodskapet var at det hastar med havvind.

Tilknyttede personer
vindmøllelogo

Personer tilknyttet Bergen Offshore Wind Centre (BOW)

Havvind er et tverrfaglig felt. Her finner du en liste over personer som er knyttet til Bergen Offshore Wind Centre gjennom sin stilling og personer som jobber med havvind i sin forskning.