Hjem
Centre for Cancer Biomarkers
Forskningsdagene

Stor kreativitet på Forskningstorget

Den 21. og 22. september var det igjen duket for Forskningstorget under årets Forskningsdager. Denne gangen var det Bergen gynekologiske kreftforskningsgruppe som arrangerte stand på vegne av CCBIO. Gruppen stilte velvillig opp og sammen dro de i havn en stand som falt i smak hos både store og små.

A lot of people standing in front of the stand
Foto/ill.:
Mari Halle/Elin Strand

Hovedinnhold

Hvitløk, lekemus og litt større utfordringer

Det duftet liflig fra standen ettersom de som ville prøve seg som forskere fikk muligheten til å isolerere DNA fra hvitløk. Gruppen hadde knust rikelig med hvitløk og stod klare med rørepinner, såpeløsning og isopropanol. Labfrakk, hansker og vernebriller til barna hørte selvfølgelig med. DNA’et de isolerte kunne de få med seg hjem i små eppendorfrør, til stor fornøyelse for unge forskerhjerner.

Publikum kunne også palpere tumor i lekemus, finne tumor vha PET-CT på både mus og pasient, samt se på kreftceller i mikroskop og illustrere en diagnostisk tankegang. Her var det stor variasjon i forståelse, men lekemus var uansett et virkningsfullt trekkplaster til standen. PET-CT og mikroskopi engasjerte også det voksne publikum. For de litt mer kreative var det også muligheter for å perle sitt eget DNA og lage armbånd, samt bygge DNA helix.

Psykopat-celler

Henriette Ertsås ga mye av seg selv for å illustrere hvor egoistisk kreftcellen er og hvordan den manipulerer sin vert. Fråtse-Frida og Kristine Kreftcelle engasjerte et bredt spekter av publikum og hennes tilstedeværelse med kreftcellen som kulisse gjorde standen ekstra livlig. Her kan du lese mer om Fråtse-Frida og Kristine Kreftcelles eskapader.

Vi gratulerer gruppen med årets stand, og er sikker på at de har vekket interessen hos mange fremtidige forskerspirer!