Hjem
Centre for Cancer Biomarkers
Lær om kreftceller på en annerledes måte

Oppsøkende populærvitenskapelig teater

CCBIO tilbyr unik undervisning til skoleklasser i form av skuespill, eller høyst underholdende foredrag for annet publikum. Lær om kreftceller på en veldig annerledes måte!

Mange identiske kloner av Fråtse-Frida
En kreftsvulst består av mange identiske kloner av Fråtse-Frida.
Foto/ill.:
Per Sakariassen

Hovedinnhold

Forskjellige typer forestillinger

Velg mellom forestillingen "Stine Stamcelle finner seg selv" som passer for barn/ungdom i alder 10-14 år, eller foredraget/stand up-innslaget "Kristine Kreftcelle - kroppens sosiopat", som passer for ungdom og voksne. Begge deler tilbys gratis i regi av CCBIO.

Forsker og skuespiller

Formidler er Henriette Christie Ertsås som har en ph.d. fra Institutt for biomedisin og CCBIO. Henriette iscenesetter det som foregår inni kroppen, nærmere bestemt inni cellene, og lar oss få bekjentskap med den virkelig bitte lille biologien som knapt er synlig i mikroskop. Hun er molekylærbiolog og forsker på aldersavhengig kreft ved Universitetet i Bergen (CCBIO) og er aldeles forferdet over kreftcellers mangel på selvinnsikt. Hun har dessuten skuespillerutdannelse og bruker dette på en unik måte til å fortelle historien om den forunderlige biologien.

Les mer under om bestilling av  "Stine Stamcelle finner seg selv" eller "Kristine Kreftcelle - kroppens sosiopat".

Se også Henriette i aksjon som Stine Stamcelle på Youtube.

Henriette har også forestillingen  "Stopp kreftcellen Fråtse-Frida!" som ikke er tilgjengelig for øyeblikket, men vil bli det på et senere tidspunkt.