Personer tilknyttet senteret
CENTENOLs prosjektgruppe består av ledende forskere innen EU- og EØS-rett.

Hovedinnhold
Senterleder
Christian Franklin er en ledende ekspert på EØS-rett og forholdet mellom EØS-rett og nasjonal rett, med særlig vekt på fri bevegelse av personer. Han har førstehåndserfaring med utfordringene knyttet til implementeringen av EØS-retten i norsk rett, etter å ha fungert som spesialrådgiver for riksadvokaten og medforfatter av den første rapporten om NAVs forpliktelser etter EØS-retten i kjølvannet av NAV-saken. Han er for tiden leder av Forskergruppen for Europarett ved UiB, styremedlem i Nordic Network of European Legal Studies (NNELS), og studieprogramansvarlig LL.M.-programmet i EU- og EØS-rett som han også var med å opprette. Han er tidligere president og styremedlem av Norsk forening for europarett, og har med suksess ledet flere forskningsprosjekter – hvorav ett inkluderte bidragsytere fra 12 EØS-land.
De siste 15 årene har Franklin i tillegg vært kursansvarlig for hovedkurset i EU-, EØS-, folkerett og norsk statsrett på UiBs masterprogram i rettsvitenskap, samt flere valgfag som dekker ulike deler av EU- og EØS-retten.
Ledergruppe
Senterets ledelsesgrupper består av:
- Professor Christian Franklin (Direktør for senteret og leder av Arbeidspakke 2 om fri bevegelse)
- Professor Halvard Haukeland Fredriksen (Med-direktør og leder av Arbeidspakke 1 om trygderett)
- Førsteamanuensis Melanie Hack (Leder av Arbeidspakke 3 om arbeidsrett)
- Førsteamanuensis Ingrid Margrethe Halvorsen Barlund (Leder av Arbeidspakke 4 om europeisering av norsk rett)
Partnere
I tillegg til senterets direktør og med-direktør, består denne gruppen av medlemmer fra senterets partnere: Universitetet i Agder, Universitetet i Stavanger, Reykjavik Universitet og Liechtenstein-Institut. Gruppen hjelper til med å koordinere aktiviteter og består av følgende medlemmer:
- Professor Christian Franklin, UiB
- Professor Halvard Haukeland Fredriksen, UiB
- Førsteamanuensis Lana Bubalo, UiS
- Førsteamanuensis Anne Elizabeth Stie, UiA
- Direktør Dr. Christian Frommelt, LI
- Professor Dr. Gunnar Thor Petursson, UR
Rådgivende komité
Ledergruppen støttes av en gruppe internasjonale eksperter på EU/EØS-rett (Advisory Board) Denne komiteen gir verdifulle råd og innspill om senterets forskningsmål, aktiviteter og utvikling.
Rådgivende komité består av følgende medlemmer:
- Professor Dr. Cathrine Barnard, University of Cambridge – en av de ledende ekspertene på EUs indre marked og fri bevegelse av personer.
- Dr. Henrik Bull, dommer i Norges Høyesterett – tidligere dommer ved EFTA-domstolen og tidligere direktør for Senter for europarett ved UiO.
- Dr. Karin Fløistad, partner i advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig – leder av Klagenemnda for offentlige anskaffelser og medlem av Klagenemnda for konkurransesaker.
- Ida Sørebø, direktør for Lovavdelingen i Justis- og beredskapsdepartementet – forfatter av en rekke publikasjoner om EU- og EØS-rett.
- Førsteamanuensis Dr. Jaan Paju, Stockholm Universitet og førsteamanuensis II ved UiB – forfatter av en rekke publikasjoner om EU-, EØS- og nordisk trygdekoordinering og deres innvirkning på nasjonale rettssystemer.
- Seniorforsker Dr. Georges Baur, Liechtenstein-Institut – tidligere visegeneralsekretær i EFTA, forfatter av en rekke publikasjoner om EØS-rettens innvirkning (inkludert fri bevegelse av personer) på Liechtensteins rett.
Doktorgrads- og postdoktorstipendiater
- Tollef Otterdal Heggen (doktorgradsstipendiat) har en mastergrad i rettsvitenskap fra Universitetet i Bergen. Han har tidligere skrevet om uavhengigheten til nasjonale tilsynsmyndigheter for finansmarkeder i EU- og EØS-rett. Hans Ph.d.-prosjekt er knyttet til WP2 og omhandler prinsippet om gjensidig anerkjennelse i EU-retten. Hans dokotrgradsprosjekt er tilknyttet arbeidspakke 2 om retten til fri bevegelse.
- Hallbera West (postdoktor, lokalisert ved UiA) har en Ph.D. i statsvitenskap fra Aarhus Universitet og en bachelor- og mastergrad i statsvitenskap fra Københavns Universitet. Hennes forskning har adressert utfordringer knyttet til delegasjon av makt i nasjonale og flernivåsystemer. Hennes forskning er publisert i tidsskrifter som Parliamentary Studies, The Journal of Legislative Studies og Regional & Federal Studies. Hennes forskning er knyttet til arbeidspakke 4 om europeisering av norsk rett.
- Ómar Berg Rúnarsson (doktorgradsstipendiat) har en LL.M-grad i EU-rett fra Panthéon-Assas University (Paris II) i Frankrike, samt en bachelor- og mastergrad i rettsvitenskap fra Reykjavik University, Island. Han har tidligere jobbet som juridisk rådgiver ved EFTAs overvåkningsorgan i Brussel (ESA) og undervist i rettsvitenskap ved Reykjavik University. Hans doktorgradsprosjekt er tilknyttet arbeidspakke 3 om arbeidsrett, og fokuserer på statusen til grunnleggende sosiale rettigheter i EU/EØS-arbeidsrett, spesielt utviklingen innen sekundærlovgivning.
- Linda Midtun (postdoktor) har en doktorgrad i rettsvitenskap fra Universitetet i Bergen. Hun har arbeidet som forsker på EØS-Trygderettsprosjektet, hvor hun studerte trygderettigheter for utsendte arbeidstakere og regelverket for offentlige anskaffelser. Linda har undervist i kurs innen EU- og EØS- rett og offentlige anskaffelser, og har tidligere skrevet en rapport om retten til sykehusbehandling i utlandet. Hennes postdoktorprosjekt er knyttet til arbeidspakke 1 om trygderett, og hun vil bli veiledet av Halvard Haukeland Fredriksen.
En postdoktor eller doktorgradsstipendiat vil også bli rekruttert i løpet av prosjektet.