Hjem
Digital Lab
Sommerskole

Å delta på Digital Humanities Summer School på Oxford

Hver sommer kan man bo en uke på college i Oxford og lære om digital humaniora. Magnus Knustad forteller om sin opplevelse på Digital Humanities Summer School på Oxford.

stor fancy spisesal
Frokost i denne spisesalen var et høydepunkt.
Foto/ill.:
Magnus Knustad

Hovedinnhold

Magnus Knustad er PhD-stipendiat i digital kultur. Han var på Digital Humanities Summer School på Oxford sommeren 2019, og kom hjem veldig fornøyd. Vi spurte litt om erfaringene hans.

Hva var opplegget?

Jeg gikk på et kurs som varte i en uke og som het Text to Tech. Jeg kom søndag, og fikk et rom på collegen femti meter fra der kurset ble holdt. Vi begynte hver morgen kl 9 og holdt på til fire eller fem. Det var valgfrie aktiviteter på kveldene, forelesninger og lignende. Det var rundt 20-30 studenter på mitt kurs, og tilsammen var vi kanskje 150-200. Det var åpent for alle, så mange PhD-studenter, men også mange andre. Undervisningen var organisert som en lab, hvor lærer gikk gjennom nye ting og vi gjorde oppgaver på egne datamaskiner. 

Det var veldig godt organisert, og aldri noen tvil om hvor vi skulle være eller hva vi skulle gjøre. 

Hva var det beste med kurset?

Frokosten! Det er ikke en spøk! Vi bodde på colleget, og spiste frokost i en svær spisesal med kelnere. Man fikk veldig følelsen av å være på Oxford. 

Hva var det viktigste du lærte?

Det å lære å lage Pythonscript som lar deg gå gjennom et HTML dokument var nyttig for mitt prosjekt. Det å lære mer ga meg også kunnskap om hva jeg ikke kan gjøre med Python. 

Hvem passer dette for?

Alle som holder på med digital humaniora kan ha nytte av denne sommerskolen. De tilbyr mange forskjellige kurs denne uken, så det er verdt å se hvilke temaer som er interessante.