Hjem
Institutt for økonomi
Jubilant

Gratulerer med dagen!

Professor Hans K. Hvide fyller 50 år

Professor Hans K. Hvide
Foto/ill.:
Universitetet i Bergen

Hovedinnhold

Professor Hans Hvide, Institutt for økonomi, Universitetet i Bergen fyller 50 år 26. september

Hans Hvide har en PhD fra NHH i 1998, og har etter det vært tilknyttet NHH og Universitetet i Aberdeen før han ble professor ved Universitetet i Bergen i 2011. Han har beholdt en deltidsstilling i Aberdeen og er dessuten tilknyttet de prestisjetunge forskningsinstitusjonene Centre for Economic Policy Research og IZA Institute of Labor Economics.

I starten av forskningskarrieren jobbet Hans teoretisk, men i de senere årene har han markert seg med spennende empiriske arbeider på norsk forsknings største ressurs, registerdata. Resultatene er publisert i de fremste internasjonale tidsskriftene i både samfunnsøkonomi og finans. Tematisk har han hovedsakelig fokusert på entreprenørskap, innovasjon og bedriftsatferd.

Hans er en engasjert og utadvendt person som ikke er redd for å målbære sterke meninger om aktuelle politiske spørsmål, enten det gjelder nasjonale spørsmål som organiseringen av Statistisk Sentralbyrå eller lokale spørsmål som utbyggingen av Bybanen. Slik sett er han en typisk bergenser og familien har da også dype forbindelser til lokale institusjoner som Brann, hvor hans far i mange år var formann.

Slekten har imidlertid røtter på Tysnes. Der har Hans og familien med hjelp fra gode venner pusset opp et gammelt småbruk som fungerer som fritidsbolig. Dit reiser han ofte med sin kone og deres tre barn for å kople av. En annen favorittsyssel på fritiden er tennis, hvor han fremdeles er aktiv som kaptein i Fana Tennisklubb.

Det er ikke vanskelig å sette pris på energien og diskusjonsviljen til Hans. Vi ser frem til å nyte godt av ham i mange år fremover.

Som venner så vel som nåværende og tidligere kolleger ved NHH og UiB ønsker vi Hans hjertelig til lykke med dagen!

 

(Teksten stod også på trykk i Bergens Tidende på fødselsdagen 26. september).