Hjem
Institutt for økonomi
Årets søkertall

Gode søkertall for samfunnsøkonomi

Søkningen til alle programmene i samfunnsøkonomi har en flott økning i år. Særlig har årsstudiet i samfunnsøkonomi en stor vekst.

bilde av inngangspartiet ved Institutt for økonomi
Foto/ill.:
Emil Breistein, Universitetet i Bergen

Hovedinnhold

Masterprogrammet i samfunnsøkonomi har med sine 177 førstevalgsøkere flest søkere av alle masterprogrammene ved det samfunnsvitenskapelige fakultet, og også blant de mest populære masterprogrammene på hele UiB med en sterk 4. plass. Søkertallet er en sterk økning i forhold til 2019.

Ferske tall fra Samordna Opptak viser at det integrerte 5-årige masterprogrammet (profesjonsstudiet) har en økning i søkertallet i forhold til fjoråret på hele 34%.   Bachelorprogrammet øker med 26,2% fra i fjor, og er dermed et av de to best søkte bachelorprogrammene ved fakultetet. Årstudiet i samfunnsøkonomi øker med 65,2% og bachelorprogrammet i politisk økonomi øker søkertallet med 12 %.

-Det er svært hyggelig at så mange ønsker å studere samfunnsøkonomi. Krisen vi står inne i betyr nok noe både for den økte tilstrømmingen til høyere utdanning generelt, men også hvordan studentene fordeler seg mellom ulike utdanninger.  Jeg tror at samfunnsøkonomer vil ha masse å henge fingrene i årene som kommer., sier instituttleder Tommy Staahl Gabrielsen.