Hjem
Institutt for økonomi
Nyhet

Gratulerer med dagen, Steinar

Instituttet gratulerer professor Steinar Vagstad med 60 år den 22 mai.

Steinar Vagstad
Foto/ill.:
UiB

Hovedinnhold

Professor Steinar Vagstad ved Institutt for økonomi, Universitetet i Bergen fyller 60 år i dag.

Steinar Vagstad startet som student ved UiB med fysikk, matte og informatikk som sine første fag. Deretter tok han hovedfag i samfunnsøkonomi i 1987, og doktorgrad i samme disiplin i 1994, også dette ved UiB. Han arbeidet flere steder i instituttsektoren før han kom til Institutt for økonomi i 1997, fra 2001 som professor.

Vagstad sitt fagfelt er anvendt mikroøkonomi, ofte med analyse av offentlig politikk. Han har publisert solid innen et bredt utvalg av temaer, som økonomisk organisasjonsteori, næringsøkonomi og demografisk økonomi. Han har vært både instituttleder og nestleder ved instituttet og er nå innvalgt som medlem av universitetsstyret.

Han er en svært dyktig foreleser som har mottatt flere studentpriser. Steinar Vagstad er klartenkt, analytisk og ikke så rent lite debattglad. På Institutt for økonomi har dette gjort ham til en veldig viktig samtalepartner, inspirator og miljøbygger.

De siste drøye ti årene har Vagstad engasjert seg i Forskerforbundet. Han har det meste av denne tiden vært leder og hovedtillitsvalgt for lokallaget ved UiB og har sittet i hovedstyret nasjonalt. Vagstads skarpe analytiske evner og debattglade stil har fått utfolde seg i denne rollen, men han har også en styrke i at han kan møte folk i vanskeligheter på en imøtekommende og omsorgsfull måte. Vagstad har en levende interesse for hele Universitetet i Bergen.

Steinar er en særdeles god og humørfylt kollega. Også på fritiden er han utforskende og leken, enten han sitter i kajakken eller spiller trombone i Paradis Big Band. Vi har ikke tall på alle de instrumenter vi har sett ham spille.

Vi er heldige som har ham blant oss.

Venner og kolleger ved Institutt for økonomi