Hjem
Institutt for økonomi
Nyhet

Frode Meland

Lørdag 9 desember fylte professor Frode Meland 50 år.

Hovedinnhold

Professor Frode Meland fylte 50 år lørdag 9 desember. Meland kommer fra Tjøme. Han er utdannet ved Universitetet i Bergen og tok i 2003 doktorgraden samme sted. Han har vært forsker ved Rokkan-senteret og postdoktor ved Institutt for økonomi før han ble fast ansatt som førsteamanuensis fra 2006. Han har vært professor i samfunnsøkonomi ved Institutt for Økonomi, UiB, siden 2012.

Meland har publisert innen et bredt utvalg av temaer. Hans forskning handler i stor grad om arbeidsmarkedsmodeller for en globalisert verden, der han kombinerer innsikt fra såpass ulike felt som handelsteori, arbeidsmarkedsøkonomi og næringsøkonomi. Et gjennomgående tema er i hvilken grad den høye graden av fagorganisering i Norge skader oss i en stadig mer globalisert verden – og mens mange økonomer ville mene svaret er ja, peker Meland på mange situasjoner hvor fagorganiseringen kan være en fordel.

Professorer skal bruke halvparten av tiden på forskning og halvparten til undervisning. Meland er en stjerne på undervisningssiden. Han har gjentatte ganger blitt kåret til semesterets beste foreleser av studentene, og universitetet har utnevnt ham til «merittert underviser». Dette siste er en tittel som henger høyt og som betyr at du ikke bare er en god foreleser, men at du også stadig jakter på forbedringer. Meland har stor formidlingsglede, og han legger innsats i at alle studentene skal henge med.

På fritiden er Frode ihuga Citroenist, og etter mange års leting har han omsider fått seg hus med fire garasjer. Det ligger mye lykke i mekking.

Alle på instituttet ønsker Frode det beste på den runde bursdagen. I tillegg til hans faglige prestasjoner må vi få trekke fram at Frode er snill og hyggelig og en interessant samtalepartner, som gjør Institutt for økonomi til et bedre sted å være.

 

Venner og kolleger ved Institutt for Økonomi