Hjem
Institutt for økonomi
News

Duckert-utvalget legges ned

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen vil legge ned det såkalte Duckert-utvalget, som professor Steinar Vagstad ved Institutt for økonomi, UiB skulle delta i.

Portrettbilde av Torbjørn Røe Isaksen
Foto/ill.:
Thomas Haugersveen/Statsministerens kontor

Hovedinnhold

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) vil i statsråd ta initiativ til å legge ned det såkalte Duckert-utvalget, som hans forgjenger Kristin Halvorsen (SV) satte ned i august. Professor Steinar Vagstad ved Institutt for økonomi, UiB skal dermed likevel ikke være med i arbeidet med å vurdere finansieringen av universitets- og høyskolesektoren.

Utvalget, som skulle ledes av professor Fanny Duckert ved UiO, skulle blant annet vurdere om finansieringen innen høyere utdanning i større grad enn i dag bør brukes til å satse på kvalitet, faglig robuste og tydelig profilerte utdannings- og kompetansemiljøer.

I følge nettavisen Khrono er professorene Duckert og Vagstad sammen med resten av utvalget overrasket over nedleggelsen. Det er på sin side ikke høyskoledirektør ved HiOA, Ann Elisabeth Wedø, som tidligere har kritisert både utvalgets sammensetting og mandat. Hun er glad for at Kunnskapsministeren vil se på en ny finansieringsmodell for universitet og høyskoler.

Duckert sier i en uttalelse til Aftenposten at hun har fått signal om at utvalget sitt mandat ville kunne endres etter regjeringsskiftet. Statssekretær i Kunnskapsdepartementet, Bjørn Haugstad (H) sier at mandatet ble for uklart, og dessuten må finansiering av høyere utdanning bli sett i sammenheng med resten av arbeidet som gjøres innen utdanning.