Hjem
Institutt for økonomi
News

– Vi er ikke motstandere av fornybar energi

De Økonomisk Råds argumenter i klimadebatten i Danmark har sterk relevans også for norske forhold, sier "vismand" og professor Eirik Schrøder Amundsen.

Havvindmøller og portrett av professor og vismann Eirik Amundsen
Foto/ill.:
Colourbox/UiB

Hovedinnhold

Årets miljørapport fra «de økonomiske vismænd» i Danmark har skapt stor debatt angående landets høye klimaambisjoner.

Eirik Schrøder Amundsen ved Institutt for økonomi er en av De Økonomiske Råds "økonomiske vismænd". Sammen med sine tre danske vismann-kolleger slo nordmannen fast at utbyggingen av fornybar energi ikke har noen effekt på globale klimautslipp og at den samfunnsøkonomisk sett er svært dyr.

 

– Innsatsen skal gi mening

Rådets formannskap er likevel ikke motstandere av fornybar energi, og utdyper sine argumenter i en fersk kronikk. Innsatsen må gi mening.

Disse argumentene er også relevante når det gjelder norske forhold, sier professor Eirik Schrøder Amundsen.

Les hele kronikken skrevet av De Økonomiske Råds formannskap

 

Norsk vismann i Danmark

Siden 2007 har UiB-professor Eirik S. Amundsen vært en av Danmarks fire «økonomiske vismænd». Sammen med sine vismann-kolleger inngår Amundsen i arbeidet med å utrede danske økonomiske spørsmål, men han har også en særstilling som «overvismand» for spørsmål som knytter seg til miljø- og naturressursøkonomi. I tillegg til å være  professor  ved Institutt for økonomi ved UiB, er Amundsen også professor ved Københavns Universitet.