Hjem
Institutt for økonomi
Nyhet

Mogstad fikk Fridtjof Nansens belønning for yngre forskere

Professor Magne Mogstad ble tildelt Fritjof Nansens belønning for yngre forskere for hans fremragende forskning innen økonomi.

Magne Mogstad

Hovedinnhold

Mogstad er professor ved Universitetet i Chicago, og professor II ved Institutt for økonomi ved Universitetet i Bergen. Hans forskningsfelt er innenfor offentlig økonomi, arbeidsøkonomi og familieøkonomi. Professorkollega Katrine Løken mener tildelingen i høyeste grad er fortjent.

– Magne er et forbilde for unge økonomer med sin unike kombinasjon av evner, innsats og pågangsmot. Han turde å satse på det internasjonale markedet og viste at nordmenn kan må helt til topps. Han jobber også med mye forskjellige tema, dog for det meste empirisk. Inntektsulikhet, offentlig økonomi, og betydning av internett er bare for å nevne noen. Som 35 åring er han allerede blant de aller fremste økonomene i Norge, om ikke verden, sier Løken.

Mogstad har siden 2011 vært tilknyttet Gruppe for trygdeøkonomi, og har publisert flere artikler med blant andre Løken. Mogstad har tidligere blant annet jobbet ved UiO og SSB.