Hjem
Senter for ernæring
Boklansering

Eldreboken

Tirsdag 3. desember inviterte Fagbokforlaget til debatt om eldreomsorg i anledning lansering av "Eldreboken". Randi Tangvik ved Senter for ernæring er en av bidragsyterne til boken og deltok i paneldebatten.

Paneldebatt på boklansering av Eldreboken
PANELDEBATT: Reidun Kjome (f.v., Senter for farmasi, UiB), Randi Tangvik (Senter for ernæring, UiB), Oscar Tranvåg (SEFAS, UiB/HVL) og Rune Samdal (SEFAS, UiB) diskuterte eldreomsorg for samtiden og framtiden.
Foto/ill.:
Jutta Dierkes

Hovedinnhold

I anledning lanseringen av "Eldreboken" inviterte Fagbokforlaget til en debatt om eldreomsorg for samtiden og framtiden i Amalies Hage på Bergen offentlige bibliotek. I panelet var det representanter fra flere ulike fagmiljø som farmasi, ernæring, medisin, musikkterapi og psykologi, som diskuterte spørsmålet:

Hvordan kan vi sammen oppnå en best mulig eldreomsorg?

Eldreboken er initiert av Senter for alders- og sykehjemsmedisin (SEFAS) ved Universitetet i Bergen. Forfatterne er 59 fagfolk fra Norge, Skandinavia, Tyskland og Japan, og med historiene i boken viser de frem en del av norsk eldreomsorg. Leseren får presentert en rekke pasienthistorier som beskriver krevende livssituasjoner og utfordringer for både pasient, pårørende og helsepersonale.