Nyhetsarkiv for Senter for ernæring
Forskere har sett på sammenhengen mellom brødinntak og vekt over en periode over tjue år. – Et kosthold med hvitt brød var assosiert med vektoppgang, sier stipendiat Ingrid Revheim.
Deltagerne i en studie fikk et fiberrikt havrebrød, som erstatning for vanlig brød. Hva ble resultatet?
En ny studie ved UiB viser en sammenheng mellom lav jodstatus hos mor i graviditeten og kvinnens risiko for å få høyt blodtrykk ti år etter svangerskapet.
Professor og leder for Senter for ernæring, Gülen Arslan Lied, er intervjuet i VG 14. februar 2025 om middelhavsdietten og risiko for IBD.
En ny studie ved UiB viser at for tilsatt fiskeoljer har en god effekt på hundens kolesterol.
Simon Dankel ved Senter for ernæring svarer på hvilken kjøttdeig som er sunnest i Sprek-spalten i Bergens Tidende 7. mars 2025.
Over 10 millioner egg har den siste tiden blitt tilbakekalt fra norske butikker etter en produksjonsfeil som førte til for høye verdier av D-vitamin i hønsefôret. Les hva professor i klinisk ernæring ved UiB, Jutta Dierkes, kan fortelle om inntak av D-vitamin.
En større oversiktsstudie gjennomført ved UiB viser at å bytte ut omtrent halvparten av animalske proteinkilder med vegetariske, gir mindre risiko for hjerte og karsykdommer og diabetes type 2.
En undersøkelse gjennomført ved UiB viser at inntak av drikke søtet med sukker, gir høyere risiko for høyt blodtrykk.
Hva gjør mikroplast med kroppen vår? Forskere ved UiB foret rotter med mikroplast i en periode over fem uker for å finne svar. Funnene kan være godt nytt.
Cathrine Horn Sommersten og Simon Nitter Dankel ved Senter for ernæring har bidratt i en sak i Bergens Tidende 2. oktober 2022 som belyser deltakerperspektivet i CARBFUNC-studien.
Fem ernæringseksperter fra Senter for ernæring vurderte 14 ulike typer melk - både plantebasert melk og kumelk - for Bergens Tidende 13. september 2022.
Fem ernæringseksperter fra Senter for ernæring testet 14 ulike frokostblandinger for Bergens Tidende 25. august 2022.
Under Undervisningsdagen for Klinisk institutt 1 (K1) og Klinisk institutt 2 (K2) 18. mai ble Seksjon for ernæring tildelt Undervisningsprisen ved K1.
Professor og leder ved Senter for ernæring, Gülen Arslan Lied, har uttalt seg til forskning.no om en studie om tarmbakterier og Covid-19.
Nå har en ny studie undersøkt nivået av vitamin D hos koronapasienter, og funnene er tydelige.
Irriterer du deg over de ekstra kosekiloene du la på deg i jula, eller har du som nyttårsforsett å legge om til en ny og sunn livsstil? To av våre ernæringseksperter har noen gode råd til deg.
- God mat, mer tid og mer personell i sykehjemmene er åpenbart nødvendig for bedre ernæringsomsorg. Samtidig trengs kunnskap om hvordan sykdom og behandling av sykdom kan føre til dårlig matlyst, redusert sultfølelse, endret næringsbehov og fordøyelse, sier førsteamanuensis Aslaug Drotningsvik fra Senter for ernæring m.fl. i en kronikk i Dagens medisin 5. oktober 2021.
Sider
- september 2025 (1)
- juli 2025 (1)
- mai 2025 (1)
- mars 2025 (3)
- februar 2025 (1)
- mai 2023 (1)
- februar 2023 (1)
- oktober 2022 (4)
- mai 2022 (1)
- april 2022 (1)
- februar 2022 (1)
- januar 2022 (1)
- oktober 2021 (2)
- september 2021 (2)
- april 2021 (3)
- mars 2021 (2)
- august 2020 (1)
- juni 2020 (2)
- februar 2020 (1)
- januar 2020 (1)
- desember 2019 (1)
- november 2019 (1)
- oktober 2019 (2)
- september 2019 (2)
- juni 2019 (2)
- mai 2019 (1)
- april 2019 (2)
- februar 2019 (2)
- januar 2019 (3)
- desember 2018 (1)
- november 2018 (4)
- oktober 2018 (3)
- september 2018 (1)
- august 2018 (2)
- juni 2018 (1)
- mai 2018 (1)
- april 2018 (1)
- mars 2018 (1)
- januar 2018 (2)
- november 2017 (1)
- oktober 2017 (2)
- september 2017 (3)
- juni 2017 (1)
- mai 2017 (1)
- mars 2017 (2)
- februar 2017 (3)
- januar 2017 (1)