Senter for ernæring

Nyhetsarkiv for Senter for ernæring

Professor og leder ved Senter for ernæring, Gülen Arslan Lied, har uttalt seg til forskning.no om en studie om tarmbakterier og Covid-19.
Nå har en ny studie undersøkt nivået av vitamin D hos koronapasienter, og funnene er tydelige.
Med økonomisk drahjelp fra Forskningsrådet vil det nå for første gang bli etablert en ernæringsrettet forskerskole for doktorgradsstipendiater ved UiB.
Irriterer du deg over de ekstra kosekiloene du la på deg i jula, eller har du som nyttårsforsett å legge om til en ny og sunn livsstil? To av våre ernæringseksperter har noen gode råd til deg.
En ny studie produsert av ernæringsstipendiat Helene Dahl, i samarbeid med farmasøyter og nefrologer, ser på sammenhengen mellom medikamentlister og ernæring hos kronisk nyresyke.
I prosjektet MEST-ERN skal ernæringsstudenter veilede og vurdere hverandre når de er i praksis. Prosjektet er nå tildelt fem millioner fra Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse (HKDIR).
- God mat, mer tid og mer personell i sykehjemmene er åpenbart nødvendig for bedre ernæringsomsorg. Samtidig trengs kunnskap om hvordan sykdom og behandling av sykdom kan føre til dårlig matlyst, redusert sultfølelse, endret næringsbehov og fordøyelse, sier førsteamanuensis Aslaug Drotningsvik fra Senter for ernæring m.fl. i en kronikk i Dagens medisin 5. oktober 2021.
- Ernæringspraksisen på sykehus har blitt bedre, men det gjenstår fremdeles et mulighetsrom for forebygging av både underernæring og postoperative komplikasjoner, sier Eli Skeie i en artikkel i Dagens Medisin 29. september 2021.
Hvor sunne er egentlig mellombarer? Fire ernæringseksperter fra Senter fra ernæring, Åslaug Oddsdatter Matre, Helene Dahl, Vegard Lysne og Anthea Van Parys, testet mellombarer for Bergens Tidende 28. september 2021.
Professor og leder ved Senter for ernæring, Gülen Arslan Lied, har skrevet et debattinnlegg om cøliaki i BA 2. september 2021.
Stipendiat Tonje Eiane Aarsland ønsket å gjøre noe med at særlig unge kvinner får i seg for lite jod. Resultatet ble en kokebok. På veien fikk hun selv noen nye erfaringer.
Førsteamanuensis ved Senter for ernæring, Hanne-Rosendahl Riise, gir tips til hvordan man velger det sunneste brødet i Bergens Tidende 6. april 2021.
Stipendiat Helene Dahl ved Senter for ernæring har vurdert vegetarburgere hos Max, McDonald’s og Burger King i Nettavisen 2. april 2021.
Forskning fra Senter for ernæring, Klinisk institutt 1, viser ernæringsstatus blant veganere og omnivore. Jodmangel utpeker seg, særlig blant veganerne.
Vi trenger deltakere til en 16-ukers studie som skal undersøke om inntak av et grovt/fiberrik brød kan gi gunstige helseeffekter.
De friskeste eldre som opereres for hoftebrudd, går ned i vekt etter at de kommer hjem fra sykehus. Denne pasientgruppen bør følges bedre opp, mener forsker Hanne Rosendahl-Riise, ved Mohn ernæringsforskningslaboratorium, Senter for ernæring.
Leder for Senter for ernæring, Gülen Arslan Lied, er tildelt Kronprins Haakons Forskningspris for astma og allergi 2020.
Når forurensining og plast truer havets helse, så trues samtdig vår egen helse. Internasjonalt samarbeid er den beste kuren, ifølge ernæringsekspert Jutta Dierkes.