Senter for ernæring

Nyhetsarkiv for Senter for ernæring

Senter for ernæring er involvert i flere studier ved Forskningsenhet for helseundersøkelser. Følg siden deres på Facebook for å få med deg alt det spennende de arbeider med!
Gnagere foret med små proteinenheter fra kylling fikk mindre betennelse i kroppen og lavere kolesterol. Dette kan være gode nyheter også for hjertehelsen vår.
Stipendiater og forskere fra Senter for ernæring deltok på den 13. utgaven av European Nutrition Conference i Dublin 15.-18. oktober 2019.
Den 23. mai 2019 ble det første statusseminaret for Mohn ernæringsforskningslaboratorium avholdt i Konferanserommet i BB-bygget, Haukeland Universitetssykehus.
Er det sånn at tilskudd av sunne tarmbakterier kan hjelpe på mageproblemer? Det kan virke slik, ifølge en ny kunnskapsoppsummering fra Senter for ernæring.
Onsdag 4. september ble kliniske ernæringsfysiologers dag for første gang markert i Norge.
Som velferdssamfunn kan vi ikke akseptere at eldre blir underernærte.
Antallet som fullammer barna sine går nedover, likevel er amming den beste måten å gi mat til nyfødte frem til anbefalte seks måneder, påpeker professor Jutta Dierkes ved Senter for ernæring.
Hva er vanlig mat, hva gjør all matstøy fra media og influencere egentlig med oss, og hvordan skal vi snakke om kostråd så folk virkelig lytter? Melk.no serverer praten om maten fra flere sider av bordet.
Stipendiatene Vegard Lysne og Anthea Van Parys fra Senter for ernæring deltok på Homocysteine-konferansen i Virgili, Spania.
Over en femtedel av alle voksne nordmenn har fedme. I verden i dag er det flere fete enn sultrammede. Forskerne vet ennå ikke helt hvorfor.
Vil du være forsøksperson i prosjektet «Hjerne-tarm-mikrobiota-aksen ved irritabel tarm»?
Årets KEFF-konferanse ble holdt i Bergen 18.-19. mars og ble en stor suksess med over 220 deltakere.
Forsker Hanne Rosendahl-Riise og stipendiat Vegard Lysne ved Senter for ernæring,UiB var ansvarlige for årets KEFF-konferanse i Bergen.
– At et produkt er nøkkelhullsmerket, betyr ikke at varen er sunn, men at det er sunnere enn tilsvarende produkter, sier ernæringssekspertene Cathrine Horn og Vegard Lysne.
Plassering av avføring fra friske mennesker i magesekken, bedret både symptomene og bakteriefloraen i tarmen til personer med en variasjon av irritabel tarm-syndrom.
Medlemmer hos Senter for ernæring testet mellombarer. - To av disse er like usunne som godteri.
Fire PhD-kandidater fra Senter for ernæring deltok på RStudio-konferansen i Austin forrige uke.