Senter for ernæring

Nyhetsarkiv for Senter for ernæring

Stipendiat Tonje Eiane Aarsland ønsket å gjøre noe med at særlig unge kvinner får i seg for lite jod. Resultatet ble en kokebok. På veien fikk hun selv noen nye erfaringer.
Førsteamanuensis ved Senter for ernæring Hanne-Rosendahl Riise gir tips til hvordan man velger det sunneste brødet i Bergens Tidende 6. april.
Stipendiat Helene Dahl ved Senter for ernæring har vurdert vegetarburgere hos Max, McDonald’s og Burger King i Nettavisen 2. april.
Forskning fra Senter for ernæring, Klinisk institutt 1, viser ernæringsstatus blant veganere og omnivore. Jodmangel utpeker seg, særlig blant veganerne.
Vi trenger deltakere til en 16-ukers studie som skal undersøke om inntak av et grovt/fiberrik brød kan gi gunstige helseeffekter.
De friskeste eldre som opereres for hoftebrudd, går ned i vekt etter at de kommer hjem fra sykehus. Denne pasientgruppen bør følges bedre opp, mener forsker Hanne Rosendahl-Riise, ved Mohn ernæringsforskningslaboratorium, Senter for ernæring.
Leder for Senter for ernæring, Gülen Arslan Lied, er tildelt Kronprins Haakons Forskningspris for astma og allergi 2020.
Når forurensining og plast truer havets helse, så trues samtdig vår egen helse. Internasjonalt samarbeid er den beste kuren, ifølge ernæringsekspert Jutta Dierkes.
13.-14. februar ble det andre seminaret i regi av Mohn Ernæringsforskningslaboratorium arrangert.
Vurderer du å teste deg for matallergi og -intoleranse? Da bør du styre unna blodprøvetester, ifølge eksperter.
Tirsdag 3. desember inviterte Fagbokforlaget til debatt om eldreomsorg i anledning lansering av "Eldreboken". Randi Tangvik ved Senter for ernæring er en av bidragsyterne til boken og deltok i paneldebatten.
Senter for ernæring er involvert i flere studier ved Forskningsenhet for helseundersøkelser. Følg siden deres på Facebook for å få med deg alt det spennende de arbeider med!
Gnagere foret med små proteinenheter fra kylling fikk mindre betennelse i kroppen og lavere kolesterol. Dette kan være gode nyheter også for hjertehelsen vår.
Stipendiater og forskere fra Senter for ernæring deltok på den 13. utgaven av European Nutrition Conference i Dublin 15.-18. oktober 2019.
Den 23. mai 2019 ble det første statusseminaret for Mohn ernæringsforskningslaboratorium avholdt i Konferanserommet i BB-bygget, Haukeland Universitetssykehus.
Er det sånn at tilskudd av sunne tarmbakterier kan hjelpe på mageproblemer? Det kan virke slik, ifølge en ny kunnskapsoppsummering fra Senter for ernæring.
Onsdag 4. september ble kliniske ernæringsfysiologers dag for første gang markert i Norge.
Som velferdssamfunn kan vi ikke akseptere at eldre blir underernærte.