Japansk

Nyhetsarkiv for Japansk

Nyfiken på korleis det har seg at UiB har eit japansk-program? Og kor mange studentar som tok eksamen i 1987? Sjekk den fine tidslinja som viser historia til japansk-programmet vårt.
Bachelorprogrammet i japansk skårar høgare enn gjennomsnittet i alle kategoriar – bortsett frå yrkesrelevans.
Jeanett har byttet ut byen mellom de syv fjell med en by som aldri sover. Etter å ha fullført bachelorgraden, var det lett å reise tilbake til utvekslingslandet Japan – hvor hun nå har en karriere i PR-bransjen. I dag jobber Jeanett for Inoue PR, hvor hun er Assistant Account Executive.
Kunsthistoriker og oversetter Ika Kaminka var den første til å oversette Haruki Murakami til norsk direkte fra japansk da hun oversatte Norwegian Wood i 1998. Omtrent ti år tidligere studerte hun kunsthistorie, teatervitenskap og japansk ved Universitetet i Bergen.
I oktober besøkte fagkoordinator for japansk Harry Solvang flere av de japanske universitetene UiB har utvekslingsavtaler med. Universitetene understreker verdien av personlige besøk i arbeidet med å knytte og styrke båndene mellom institusjonene.
Det japanske språket er svært forskjellig fra det norske. En ny bok gjør det enklere å lære.
– Eg trur alle arbeidsgjevarar skjønar at dei som har studert språk er hardtarbeidande, sjølvstendige, modige og tolmodige.
To fully participate in the business world of tomorrow, knowledge of language and culture needs to move beyond English.