Kulturvitenskap

Nyhetsarkiv for Kulturvitenskap

Universitetet i Bergen står bak en unik digitalisering av folkeeventyr, sagn, ballader, trosforestillinger, folkemedisinske tradisjoner og mat- og håndverkstradisjoner. Alt skal tilgjengeliggjøres for allmenheten.
Emnet «Forskningsfordjuping etter mastergrad» får Det humanistiske fakultet sin pris for utdanningskvalitet 2018.
Vi hadde ikkje langtidsvarsel i gamle dagar – så då måtte det magi til.
Kulturviter Line Førre Grønstad fikk skryt av dommerne under bergensfinalen i Forsker Grand Prix.
– Dette er stas! Professor Kyrre Kverndokk skal lede et nytt forskningsprosjekt om tidsforståelse av klimakrisen.
Kyrre Kverndokk er over gjennomsnittet opptatt av hvordan mennesker tolker verden rundt seg.
Studentene får erfaringer fra arbeidslivet mens arbeidsgiverne får bedre kjennskap til studentenes kvalifikasjoner.
Skeivt arkiv har den største samlingen av (skeiv) seksualitetshistorie i hele Norden. Nå ligger alt til rette for folk som vil utforske materialet.
Forsker på ulike sider av folks hverdagsliv og særlig på tema som er tabu i det norske samfunnet.
– Eg følte at eg fekk mykje meir ut av praksisen enn eg hadde forventa, seier Mairén Toni-Raniva Robertsen om praksisemnet AHKR201, som har ny søknadsfrist 1. november.
Tradisjonar og sosiale fellesskap er viktige ingrediensar når folk no har fatta ny interesse for ølbrygging og lokal mat.
Oversikt av vårens aktiviteter i Forskningsgruppen Steder-regioner-identitet.
Vald frå kvinner mot menn er vitsemateriale, medan vald frå menn mot kvinner ikkje er noko ein ler av. Tove Fjell, professor i kulturvitskap, har nyleg gitt ut bok om noko som framstår som absurd: partnarvald mot menn.