Allmenn litteraturvitenskap

Nyhetsarkiv for Allmenn litteraturvitenskap

The international research conference Narratives in the Criminal Process took place at the University of Bergen on Friday 30 November and Saturday 1 December 2018. More than 50 scholars, researchers and students attended 28 presentations of papers on various subjects in the interdisciplinary field of law, humanities, media and social sciences.
- Humanisten har innsikt i hvordan mennesket fungerer. Hvem kan klare seg uten slike folk? spør professor i litteratur og filosofi ved Duke University i North Carolina, Toril Moi.
Les prosjektleder Frode Helmich Pedersens nye artikler om Baneheia-saken og hans anmeldelse av Bjørn Olav Jahrs bok "Drapene i Baneheia".
Hvem var Ibsen og hva kjennetegner Norges litteraturhistorie? Professor i allmenn litteraturvitenskap Erik Bjerck Hagen skriver artikler som gir rekordmange lesere hos Store norske leksikon.
Historiker Svein Atle Skålevåg og litteraturviter Anne Helene Guddal er nominerte til Brageprisen i kategoriene for sakprosa og skjønnlitteratur.
Les Christine Hamms kronikk om Toril Mois enestående evne til å skrive gode akademiske fortellinger. Hamm er professor i nordisk litteratur ved UiB.