Et verdensledende fagmiljø
Faget og forskningsfeltet musikkterapi fokuserer på relasjoner mellom musikk og helse, i kliniske situasjoner og i hverdagskontekster. Musikkterapi som profesjon er knyttet til ulike praksisfelt, i barnehage, skole, kulturskole, eldreomsorg, psykisk helsevern, sjukehus, fengsel og ettervern. I musikkterapi brukes en med aktiv tilnærming der klienten selv er med på å skape musikk sammen med musikkterapeuten.
Femårig integrert masterprogram i musikkterapi
I løpet av studiet arbeider studentene med både musikalsk kompetanse, mellommenneskelig sensitivitet og evne til teoretisk refleksjon. Slik vil studentene kvalifisere seg for å tilrettelegge for helsefremmende musikkutøving, til å møte mennesker med respekt og forståelse og til å grunngi, videreutvikle og formidle eget arbeid.
Ledende aktører i internasjonal forskningsformidling
Griegakdemiets senter for musikkterapiforskning, GAMUT, er en ledende aktør innen internasjonal forskingsformidling i musikkterapi. Fagmiljøet utgir to internasjonale tidsskrift: Voices og Nordic Journal of Music Therapy.
Voices er et internasjonalt tidsskrift og diskusjonsforum for musikkterapi. Tidsskriftet utgis i samarbeid med Antioch University (USA) og World Federation of Music Therapy.
Nordic Journal of Music Therapy, er et profilert vitenskaplig tidsskrift som publiseres i samarbeid med Routledge.
Musikkterapi på VilVitesenteret
Gjennom seks ulike interaktive installasjoner kan publikum få oppleve samspillet mellom mennesket og musikken og hvordan musikken virker på kropp og psyke.