Spansk språk og latinamerikastudium

Nyhetsarkiv for Spansk språk og latinamerikastudium

Latinamerikanske aviser bruker et svært teknisk språk når de fremstiller fattigdom. Dermed blir det vanskelig å forstå fattigdommens årsaker og virkninger, ifølge forsker Ana Beatriz Chiquito.
– På feltarbeid i Lima oppsøkte jeg barer, kaféer og konsertsaler for å forske på en ny tendens i peruansk musikk, música fusión, musikk som blander forskjellige stiler, forteller stipendiat Alissa Vik.
Professor Miguel Ángel Quesada-Pacheco gikk helt til topps i kampen om Forskerforbundets formidlingspris 2015.
- Då eg byrja på Statsraad Lehmkuhl, hadde eg akkurat fylt femten år. Det var vinteren 1954. Då traska eg opp på universitetshøgda her i marineuniform, fortel Kjell Helland. No har 76-åringen frå Sunnmøre fullført mastergraden i spansk ved Universitetet i Bergen.
Språkprofessoren har ikkje oversikt over kor mange språk han kan, eller kor mange bøker han har skrive.
Miguel Angel Quesada-Pacheco, professor i spansk lingvistikk, har fått tildelt Costa Ricas mest prestisjefulle kulturpris, Premio Magón.
– Eg trur alle arbeidsgjevarar skjønar at dei som har studert språk er hardtarbeidande, sjølvstendige, modige og tolmodige.
Even Sandvik Underlid er stipendiat i spansk. Han har som mål om å finne ut hvordan cubanske kommunister opplevde, fortolket og praktisk forholdt seg til Sovjetunionens fall.
Institutt for fremmedspråk tilbyr videreutdanningskurs i tysk og spansk over nett, uavhengig av hvor du befinner deg i verden. – Vi har fremdeles svært mange lærere som tar kurset. Samtidig ser vi også at det er mange med annen bakgrunn som velger å ta nettspansk, enten det er for å få en spesiell kompetanse i arbeidslivet eller bare som en fritidsaktivitet. Vi har hatt alt fra fotballspillere... Les mer
Spansk er ikkje berre lenger spansk.
Kombinasjonen av utviklingsstudier og spansk- og latinamerikastudier var utslagsgivende da Hanne Krogstadmo fikk tilbud om jobb i Regnskogfondet. Temaet for masteroppgaven hennes, som omhandlet afrobolivianske minoriteters posisjon i Bolivia, viste seg også å være midt i blinken. Hun er ansvarlig for organisasjonens prosjekter i Bolivia og Peru.