Ecological and Environmental Change Research Group

Nyhetsarkiv for Ecological and Environmental Change Research Group

Professor II Kathy Willis has been awarded the Michael Faraday Prize and Lecture for 2015 from the Royal Society (UK) for her outstanding work in science communication
Affiliated EECRG member Kari Hjelle (University Museum of Bergen) has recently published with Gunnar Austrheim (Trondheim), Per Sjögren (Tromsø), Kathrine Stene (Oslo) and Aud Mikkelsen Tretvik (Trondheim) a book that presents the results of the NFR project Dynamic Landscapes (DYLAN) that ran from 2009 to 2012
On 19th and 20th March there will be a seminar in honour of John Birks
Hva skjer når forskerne tar meg seg et helt økosystem på Vestlandet på ryggen – og går et annet sted?
Den innvandrede arten brunskogsnegl (Arion vulgaris) har få naturlige fiender og nå legges grunnlaget for neste års populasjoner.
Ny forskning åpner for debatt på konkurransen mellom mennesker og dyr
Biomangfoldet i Ugandas skoger trues av økonomisk vekst.
Førsteamanuensis Torstein Solhøy er død. Solhøy vil bli dypt savnet ved Institutt for biologi og av venner og kolleger over hele verden.
Plantene spiller en nøkkelrolle i karbonkretsløpet – i fotosyntesen binder de karbon fra atmosfæren og gjør det tilgjengelig for resten av økosystemet. Men hvordan prioriterer plantene å bruke denne livsviktige ressursen? Påvirkes prioriteringene av klima og klimaendringer? Og hvilke implikasjoner har plantenes valg for karbonlagring og biodiversitet?
Liberty Smith og Sophie Windsor Clive var på kanotur på en elv sørvest i Irland, da tusenvis av stær svermet sammen over dem. - En spektakulær video, sier norsk fugleekspert, Arild Breistøl.
Røffe lavlandsvekster klatrer til fjells for å spise seg store i det varmere klimaet. Og når de ikke kommer høyere, er det samling på toppen.
Leitar etter klimaendringar - Studerer 100 planter