Hjem
Forskergruppen Elektronisk litteratur
ELO2015

The End(s) of Electronic Literature: Festivalutstilling

Utforsk sentrale eksempler på elektronisk litteratur og lær om historien til litterære uttrykk for digitale teknologier i denne utstillingen på UiBs Bibliotek for humaniora.

Image of hands interacting with the work PRY.
You need to use your fingers to pry open Samantha Gorman and Danny Cannizzaro's iPad novella PRY. PRY is one of the works you can read at the Humanities Library as part of the ELO2015 Festival Exhibition in August 2015.
Foto/ill.:
Tender Claws

Hovedinnhold

Les PRY, en novelle for iPad hvor du må knipe og strekke på teksten og videoene for å lese om den hjemvendte soldaten som fortsatt kjenner på krigen. Eller kikk på House of Trust, et Fluxus-inspirert generativt dikt om biblioteket. Spill et slag sjakk med The Chessbard Plays og se diktene trekkene dine genererer, eller løft og beveg en iPad for å skape alltid-nye dikt ut fra Einstein og Bohrs tekster om kvantemekanikk i Collocations. Du kan lese erotisk fiksjon skapt for nettbrettets intime leseopplevelse i The Secret Language of Desire, eller lese den kino-poetiske fortellingen om Li og Pym som avslører et korrupt nettspill for det den er. 

 

Festivalutstillingen til ELO 2015: The End(s) of Electronic Literature Festival inkluderer nye arbeider av noen av de mest anerkjente internasjonale pionérene i feltet, som Stuart Moulthrop, Stephanie Strickland og Megan Heyward, som på slutten av 1980-tallet og utover 1990-tallet satte sammen ord, bilder, video og interaktivitet på helt nye måter. Du kan være en av de første som får lese et nytt verk av den lekende spillpoeten Jason Nelson, forfatter av this. you play it. we are enemies, eller av svenske Johannes Heldén og Håkan Jonson, som er blant de fremste innen nordisk elektronisk litteratur.

 

I tillegg til de utvalgte festivalarbeidene har biblioteket en nyvisningen av utstillingen “The Emergence of Electronic Literature” som viser fram tidlige eksempler på elektronisk litteratur, forgjengere for elektronisk litteratur i papirlitteraturen og biter av historien til elektronisk litteratur. Det blir også en forhåndsvisning av verk som er tatt med i the Electronic Literature Collection, Volume 3.

 

Festivalutstillingen omfatter følgende verk:

Utstillingen er åpen fra 4-28 august innen bibliotekets åpningstider