Hjem
Meteorologi
Værvarslingskonkurranse

Euro Weather Forecasting Contest

Universitetet i Bergen er 1 av 5 universitet i Europa som høsten 2016 og våren 2017 skal være med i en værvarslingskonkurranse der maksimum og minimum temperatur samt nedbør skal varsles for to døgn fram i tid.

Synoptisk kart fra UK Met Office fra 8. august 2016. På bildet vises overflatetrykk og fronter.
Synoptisk værkart fra UK Met Office fra 8. august 2016. På bildet vises overflatetrykk og fronter.

Hovedinnhold

Dette er en unik mulighet til å få økt forståelse for hva som ligger bak værmodellene og hvordan været oppfører seg i våre deler av Europa. Studenter så vel som ansatte oppfordres til å bli med, men trofeene er forbeholdt studenter. Konkurransen ble sparket i gang tirsdag 18. oktober med en gjennomgang av dagens værprognoser for to dager frem i tid av statsmeteorolog Martin Granerød fra Meteorologisk institutt. Oppstartsmøtet fant sted i Auditorium 105 i Østfløyen på GFI.

Om konkurransen

Alle deltakere må opprette en brukerkonto på konkurransens hjemmeside. De må levere inn varsler innen 18 UTC hver av de 10 tirsdagene listet i tabellen under. Varslene skal være for de 2 påfølgende dagene på 2 ulike steder. Stedet det varsles for varierer fra uke til uke.

 Runde 1+2Runde 3+4Runde 5+6Runde 7+8Runde 9+10
Høst18. oktober25. oktober8. november15. november22. november
Vår21. februar28. februar7. mars14. mars21. mars

Kl 16:15 på de gjeldende tirsdagene vil vi samles i G-lab for en ukentlig uformell diskusjon/orientering om dagens værsituasjon og -prognoser. Denne informasjonen vil komme på e-post - husk derfor å melde deg på e-postlisten om du vil være med!

Kontakt Kristine Flacké Haualand (kristine.haualand@uib.no) dersom du har spørsmål eller vil bli satt opp på e-postlisten.