Hjem
Forskningsgruppen for retorikk, demokrati og offentlig kultur
Aktuelt

Gjesteforelesning med Simon Stjern

Kulturdepartementets taleskriver besøker Bergen for å snakke om autentisitet og talens retoriske kraft.

Simon Stjern besøker UIB 06/11-19
Foto/ill.:
Universitetet i Bergen

Hovedinnhold

Onsdag 6. november fikk vi besøk av Simon Stjern, taleskriver for Kulturdepartementet. Han holdt en gjesteforelesning for masterstudenter i medier og kommunikasjon om sitt masterporsjekt som tok for seg å undersøkte hvorvidt «autentisitet», og det å være seg selv, som en retorisk konstruksjon. Og hva det da er som blir taleskriverens oppgave. 

- I en døgnkontinuerlig nyhetsverden er retorisk bevissthet helt avgjørende for politisk suksess, forteller Simon Stjern.

Stjern fortalte også studentene hvordan det er å jobbe som taleskriver for en travel kulturminister og hvordan han jobber fra start til slutt med en tale, i samarbeid med forskjellige interne avdelinger i Kulturdepartementet. 

Simon har sin mastergrad i retorikk fra Universitetet i Oslo og jobber som taleskriver for Kulturdepartementet. I sitt besøk til Bergen var Stjern først på besøk til Universitetet for å holde en gjesteforelesning, og deretter deltar han i Hør! Hør! arrgangementet på Litteraturhuset. Her vil Stjern, i samarbeid med Mina Gerhardsen (tidligere SMK), hjelpe oss å utforske talens retoriske kraft.