Hjem
Forum for vitenskap og demokrati
Forum for vitenskap og demokrati

Ivar Hippe: Korstoget mot velferdsstaten

Hva var tanken med alle reformene, og hvor kom kunnskapen fra? Se opptak fra møtet med Ivar Hippe her.

Forum for vitenskap og demokrati

Hovedinnhold

De siste tre-fire tiårene er politisk-demokratiske ordninger i mange sammenhenger blitt erstattet av markedsløsninger og privat konkurranse. Resultatet har vært økende forskjeller, svekkede velferdsordninger, mer utrygge arbeidsforhold. Hva var tanken med alle disse reformene, hvor kom kunnskapene fra?

I sin siste bok har Ivar Hippe gitt et tidsbilde av den markedsradikale eller «nyliberale» bevegelsen, slik den er organisert i et internasjonalt nettverk av tenketanker. Gjennom deltakelse på konferanser og intervjuer med ledende skikkelser har han avdekket et politisk maskineri utenfor partiene, og vist konsekvensen i det ideologiske engasjementet som ligger til grunn og de økonomiske interessene som står bak. 

Ivar Hippe har bakgrunn som journalist, forfatter og konsulent. Han har bl.a. vært politisk rådgiver for LO-leder Valla, og sjefredaktør for magasinet Økonomisk Rapport. I år er han aktuell med boken Korstoget mot velferdsstaten. På innsiden av nyliberale tenketanker

Møteleder:  Anders Johansen

For å holde oss til smittevernreglene, kan vi bli nødt til å begrense antallet deltakere. Men vi streamer møtet her på denne siden.